Lekkere dosis warmte bij Judoclub Made

Koud en nat kenmerken de afgelopen periode. In een tijd waarin we toch al niet ‘normaal’ kunnen sporten is het buiten bezig zijn wel heel fijn. Jammer dat ijs en sneeuw de alternatieve lessen van Judoclub Made dan komen verstoren. Toch konden zij op maandag 15 februari weer aan de slag met de jongere leden. En dit keer had de les een lekkere ‘warme’ afsluiter.

Ilse Vissers, judoka die al menig prijs in de wacht wist te slepen, staat ook nu weer op de mat, maar dan als juf (en ja, helaas op dit moment nog buiten). Gisteren ontving zij uit handen van haar begeleider John het diploma Assistent Dojo Judo. De eerste stap op weg naar het worden van judoleraar. Deze vrolijke dame heeft in de afgelopen maanden geholpen bij de lessen en ook zelf activiteiten opgezet. Ilse zet zich daarnaast ook regelmatig in als vrijwilliger voor de club. Kortom, het bestuur van Judoclub Made kan niet anders dan trots zijn op deze kanjer! Net als de aanwezige leerlingen van Ilse. We zijn trouwens ook heel trots op deze bikkels die ondanks de koude en nattigheid toch mooi maar wel goed getraind hebben. Bikkels!

Binnen Judoclub Made vinden we het belangrijk om alle vrijwilligers kansen te bieden. Zeker onze jeugd. Naast Ilse is ook Onno Busch bezig met het behalen van zijn diploma tot dojo assistent. En we zijn een erkend leerbedrijf, zodat we ook studenten kunnen begeleiden! Afgelopen jaar hebben we twee stagiaires aan de nodige ervaring kunnen helpen. We hopen er in de toekomst nog meer te mogen ondersteunen. Net als we hopen dat Ilse ook de opstap gaat maken naar het diploma van leider. Hoewel we het allermeest hopen dat Ilse snel weer in de dojo aan de slag kan: als juf én als judoka!

*Tekst en foto ingezonden door Judoclub Made.