Lieke Schuitmaker roept Bol.com op Drimmelense waar op te nemen in assortiment

BRIEF:

Aan: Huub Vermeulen

Algemeen Directeur bol.com

Betreft: Wat doet bol.com om onze dorpen levendig te houden?

Geachte heer Vermeulen,

Wanneer ik op zaterdag langs het voetbalveld sta, of op zondag de shirtjes van de voetbalteams aan de waslijn zie hangen, zie ik de namen van onze kantoorboekhandels, kledingwinkels en juweliers voorbijkomen die door hun sponsoring de sportverenigingen steunen.

En als ik in Lage Zwaluwe Sinterklaas binnenhaal, zijn het de lokale ondernemers en de winkeliersvereniging die het podium inrichten, de harmonie uitnodigen, en de sfeerverlichting in de straten ophangen.

Als ik rond carnaval de carnavalskrantjes met sauwelavonden, optochten en kindercarnaval op de mat zie vallen, zijn het onze winkeliers die dit geweldige feest mogelijk maken.

Zij ondersteunen de plekken en de momenten die het zo bijzonder maken om te wonen in een van de dorpen van onze gemeente. Waar mensen naar elkaar omkijken en zich samen verantwoordelijk voelen om er iets moois en gezelligs van te maken.

Alleen, wat ik merk is dat diezelfde winkeliers en ondernemers die ons leven zo fijn maken in de knel komen, omdat ze omzet aan u kwijtraken. Ik koop zelf ook geregeld artikelen bij u, dat is heel normaal, maar de ondernemers die onze dorpen levendig houden en de winkels open houden, staan zwaar onder druk. Ze krijgen het steeds moeilijker door bedrijven als het uwe.

Daarom wil ik graag van u weten hoe u een bijdrage kunt leveren aan de levendigheid op onze straten en de gezelligheid in onze prachtige dorpen. Gaat u ook de sportclubs sponsoren? Gaat u ook de lampen in de winkelstraten ophangen? Of, bent u bereid onze winkeliers mee te laten liften op het succes van uw winkel door hun producten op of via uw winkel aan te bieden?

Elk van onze ondernemers gaat alleen voor de beste kwaliteit. Denk bijvoorbeeld aan onze wijn uit Made, de grote voorraad Lego die in Wagenberg te vinden is, en aan de heerlijke lokale biertjes uit Hooge Zwaluwe. Of aan het enorme aanbod aan bakmixen van de molen in Terheijden. In Drimmelen vindt u alles voor de bootliefhebbers, en in Lage Zwaluwe vindt u de meest bijzondere houten meubels en boomstambladen.

Kortom, in onze gemeente vindt u de meest bijzondere producten die stuk voor stuk met liefde gemaakt worden. Het lijkt me een geweldige aanwinst voor bol.com wanneer u deze opneemt in uw assortiment. Bovendien kunnen onze winkeliers en ondernemers dan blijven doen waar ze goed in zijn: het levendig maken en houden van onze mooie dorpen.

Ik sta tot uw beschikking om samen te kijken hoe we dit makkelijker kunnen maken.

Met vriendelijke groet,

Lieke Schuitmaker

Wethouder gemeente Drimmelen.