Lilian Lambrechts, huisvesting asielzoekers en 70 jaar KBO Made en Drimmelen op TV

Vanaf vrijdag 7 december om 19.00 uur zendt Omroep Drimmelen tv beelden uit van:

Portret – Lilian Lambrechts

In onze serie portretten gaat Marylène Koelewijn dit keer in gesprek met Lilian Lambrechts. De meeste mensen in onze gemeente zullen haar wel kennen, vanwege haar werk bij de gemeente. Lilian gaat, na 16 jaar als coördinator Dorpsgericht werken, nu van haar pensioen genieten. 16 jaar lang heeft zij zich ingezet voor de verbinding tussen gemeente, bewoners, woonstichtingen, politie, welzijnspartners, jongerenwerk, verenigingen en andere instanties. Met als doel samen te werken aan de leefbaarheid, veiligheid en de sociale betrokkenheid in de dorpen. Daarnaast was zij actief betrokken bij maatschappelijke thema’s zoals eenzaamheid en dementie. Haar afscheid vormt een goed moment om even stil te staan bij haar werk en leven.

Over smaak valt….

Het muziek programma, waarin inwoners van onze gemeente vertellen over hun favoriete muziek. De presentatie wordt gedaan door Johan Marijnissen. Tijdens de uitzending worden ook muziekfragmenten getoond. In deze uitzending zijn we te gast bij .

Drimmelen Politiek

In onze serie Drimmelen Politiek komen de politieke partijen in onze gemeente aan het woord. Maandelijks geven 2 partijen een toelichting op hun standpunten rondom onderwerpen die op dat moment een rol spelen in de gemeentelijke politiek. In deze uitzending hoort u Mario Ruis van de VVD over de papiercontainers en Luc Rullens van het CDA over de huisvesting van asielzoekers.

70 jaar KBO Made en Drimmelen

Het 70-jarig bestaan werd gevierd met een feest dat 2 dagen duurde, vanwege het groot aantal leden. De 2 dagen hadden zoveel mogelijk hetzelfde programma. Er was een kop koffie/thee met soesje met daarop 70, muziek, een heerlijk diner, toespraken, een echte Mayse quiz en een optreden van de 14-jarige oppersauwelaar Jill van Dongen. Wij namen een kijkje en doen verslag.

Drimmelen Sport – Hirundo Lage Zwaluwe

Op 18 november organiseerde Hirundo de regionale wedstrijd groepsspringen ABC (regio zuid-west Nederland) in de sporthal Rietgors in Lage Zwaluwe.  Deze ABC wedstrijden worden twee keer per jaar georganiseerd, in het voorjaar en in het najaar. Nu was het dus inLage Zwaluwe. De deelnemende verenigingen kwamen uit de hele regio, maar onze cameraman volgde met name de teams uit Lage Zwaluwe en Terheijden. Ze zetten een uitstekende prestatie neer met hun sprongen.

Drimmelen Actueel

Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet.

Foto van Omroep Drimmelen, de gesubsidieerde lokale omroep van de gemeente Drimmelen.