Lokale politiek, verlichte boten en beelden Terheijden op TV

Vanaf vrijdagavond 2 juni om 19.00 uur zendt Omroep Drimmelen beelden uit van:

Verlichte boten

Op 15 april was er weer een Verlichte Botenshow in Lage Zwaluwe. De boten verzamelden in het Gat van de Vissen en vaarden van daaruit naar de haven. Dat hoefde overigens niet; er waren ook boten die in de haven bleven. Om 20.45 uur werd begonnen aan de terugvaart, dit is eigenlijk het begin van de verlichte botenshow. Dan werd er 2 x de haven op en neer gevaren. Het was weer een prachtig gezicht. De winnaars van de Verlichte Botenshow 2023 zijn Leon Broere, Pia Broere, Alex Domenie en Wally Kerstens! Ook namens Omroep drimmelen: Gefeliciteerd!

Drimmelen Politiek

Deze week start Omroep Drimmelen met een nieuwe serie, waarin de politieke partijen in onze gemeente aan het woord komen. Maandelijks geven 2 partijen een toelichting op hun standpunten rondom onderwerpen die op dat moment een rol spelen in de gemeentelijke politiek. In de 1e uitzending hoort u Riebert Verheugen van de Lijst Harry Bakker over de jeugdzorg en Twan Looije van het CAB over cameratoezicht.

Muziek in de regio-Arwen Ensemble

Het Arwen Ensemble bestaat sinds 2009 en kent een ongebruikelijke bezetting: Mariska van der Vaart – dwarsfluit, Karin Vrieling – klarinet en Simone Colicchia – accordeon. De instrumentcombinatie is uniek en biedt bijzondere klankkleurmogelijkheden, die compleet anders zijn dan die van de zogenaamde standaard bezettingen. Ze traden eind vorig jaar op in de serie Theeconcerten Witte Kerkje in Terheijden. U hoort en ziet het nummer Tango pour Claude van Richard Galliano.

Beelden Terheijden

Graag nemen wij u mee op een interessante tour langs de vele standbeelden en monumenten in de gemeente Drimmelen. Hoe vaak komen wij als inwoners van de gemeente Drimmelen niet in ons eigen dorp of 1 van de 5 anderen? Ontelbare keren! En elke keer weer rijden of lopen wij, zonder echt nog te kijken, langs al die standbeelden en monumenten, die daar overal staan. Samen met de gemeente Drimmelen willen wij als Omroep Drimmelen daar graag iets aan doen. In deze mini-serie geven wij ruimschoots aandacht aan alle kerkdorpen met hun eigen specifieke beelden en monumenten. Deze keer zijn wij in Terheijden.

Over smaak valt….

Het muziek programma, waarin inwoners van onze gemeente vertellen over hun favoriete muziek. De presentie wordt gedaan door Johan Marijnissen. Tijdens de uitzending worden ook muziekfragmenten getoond. In deze uitzending zijn we te gast bij Caroline Halters uit Wagenberg.

Dorpsgericht Werken

Iedere maand kunt u kijken naar onze rubriek Dorpsgericht werken. Dorpsgericht werken gaat om het bevorderen van leefbaarheid, veiligheid en sociale betrokkenheid. Coördinator Lilian Lambrechts zal u in deze rubriek voorzien van informatie over actuele zaken die hiermee samen hangen. Dit keer heeft zij een gesprek met Marian Oprins en Jan Luijten over de huiskamers in de gemeente Drimmelen.

Foto van Omroep Drimmelen, de gesubsidieerde lokale omroep van de gemeente Drimmelen.