Loot van originele Anne Frankboom in Made geplant

Het begon allemaal met een facelift voor de tuin rond de protestantse kerk aan de Patronaatstraat in Made. Dirk-Jan Heil die net als zijn vader Dick actief is als vrijwilliger bij de kerk, vertelde vanmorgen dat de kerktuin en de begraafplaats net zo goed als de kerk zelf, een plek zijn voor geloven, herdenken en ontmoeten.

Het planten van de Anne Frankboom is tegen dat licht bezien het gedachtegoed uitdragen van Anne Frank: een gebaar van welkom voor iedereen ongeacht afkomst, geloof of achtergrond. Kerkelijk werker Griselda Aanen-de Vries onderstreepte die woorden en prees de initiatiefnemers om de boom naar Made te halen. Ze verhaalde verder de betekenis die de originele boom in Amsterdam had voor de vader van Anne; Otto Frank.

Ook wethouder Harry Bakker sprak zijn waardering én de hoop uit, dat de boom een inspiratie zal zijn voor velen in de gehele gemeente. De vanmorgen geplante boom zal ook aandacht krijgen in gemeentelijke promotie en worden opgenomen in het Bomenplan. Een persoonlijk tintje gaf Bakker aan de loot van de Anne Frankboom in Made door te melden dat Anne van hetzelfde 'bouwjaar' was als zijn vader.

Beelden bij dit artikel