Loterij ten behoeve van onderhoud protestantse kerk Hooge Zwaluwe helemaal uitverkocht

Gisterenavond vond de trekking plaats van de loterij die georganiseerd is door de protestantse kerk in Hooge Zwaluwe. De jarenlange traditie om geld op te halen voor het onderhoud van de kerk aan de Raadhuisstraat gaat normaal gesproken gepaard met een bingo, maar die kon vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Besloten werd dat de loterij wél door zou gaan en met succes, want alle lootjes waren uitverkocht; maar liefst 2000 stuks.

In totaal zijn er 20 prijzen beschikbaar gesteld door lokale ondernemers en particulieren en zijn de twee hoofdprijzen door de kerk zelf geschonken; een vleespakket komende van Melkveebedrijf De Dobbe in Lage Zwaluwe en een dinerbon van Restaurant onze Kerk in Hooge Zwaluwe. De overige prijzen zijn zoals gezegd gesponsord en variëren van boodschappenpakketten van Jumbo Lage Zwaluwe, een creatieve workshop bij De Atelierhoeve in Hooge Zwaluwe en twee kunstwerken van lokale kunstenares Eva Pieterman, tot een bierpakket, een wijnpakket en een schroevendraaierset. Alle 2000 lootjes zaten in een emmer, die bij enkele leden van jeugdclub 4YOU voor werd gehouden om zo het winnende lot te trekken. De drie hoofdprijzen werden blind getrokken en in een envelop gedaan, de overige prijzen werden blind gegrabbeld en vervolgens hardop voorgelezen. De loterijtrekking vond plaats onder toeziend oog van Dian Quirijns, notaris bij Van Meerwijk Netwerk Notarissen in Made.


Hoe knap het is dat er uit 2000 lootjes één naam twee keer geloot wordt, zal iedereen begrijpen, maar wat écht bijzonder is, is dat er niet één maar zelfs drie namen dubbel geloot werden. Ook drie aanwezigen vielen in de prijzen. Notaris Dian kon niet anders dan constateren dat het echt eerlijk is gegaan, dus werden alle prijswinnaars netjes genoteerd en zal er contact met hen opgenomen worden. Aanstaande week zullen de prijzen bij de winnaars thuisbezorgd worden. Na de loterijtrekking speelden de leden van 4YOU onderling een bingo, waar ook zij leuke prijzen konden winnen. Aan alle prijswinnaars; van harte gefeliciteerd! En aan Luuk en Liesbeth; chapeau voor het initiatief om ondanks de beperkingen, tóch een mooi bedrag van ruim 800 euro op te halen voor het onderhoud van de protestantse kerk!

Vanwege privacyoverwegingen maken we niet bekend wie welke prijs heeft gewonnen, maar we kunnen wél de lotnummers publiceren. Dat zijn geworden:

1e prijs – Vleespakket t.w.v. € 125,00
Lotnummer 525
2e prijs – Dinerbon Restaurant Onze Kerk t.w.v. € 50,00
Lotnummer 915
3e prijs – Boodschappenpakketten Jumbo Lage Zwaluwe
Lotnummers 1814 / 221 / 813 / 222 / 111
Vleespakket (klein)
Lotnummer 624
Creatieve workshop
Lotnummer 1094
Dinerbon Restaurant Onze Kerk
Lotnummer 851
Wok met inhoud
Lotnummer 648
Trolley
Lotnummer 1690
Kunstwerk
Lotnummer 1376
Bierpakket
Lotnummer 570
Scent&Blend geurset
Lotnummer 608
Spel & Puzzel pakket
Lotnummer 708
Schroevendraaierset
Lotnummer 634
Wijnkist
Lotnummer 1538
Kunstwerk
Lotnummer 1055
Bestekset
Lotnummer 683

Beelden bij dit artikel