Made viert Koningsdag

In het centrum van Made zag het gisteren oranje-rood-wit-blauw waar je maar keek. Van het Raadhuisplein tot de Kerkstraat, aan Koningsdagactiviteiten geen gebrek. Als er meer dan 6 dorpen zijn waar vele vrijwilligers even zovele activiteiten organiseren, is het, hoewel we dat wél het liefst zouden willen, onmogelijk om jezelf in 6en op te splitsen en dus onmogelijk voor ons om óveral bij te zijn. In dat geval is het fijn als er mensen zijn die wat voor je over hebben.

Johan en Annie Marijnissen gingen voor ons en voor u op pad en legden de Madese Koningsdag op beeld vast. De foto's bekijkt u in onderstaand artikel, de bevindingen leest u hieronder.

De start van de vrijmarkt was om 11.00 uur, maar naar verluid was de eerste standhouder al om 09.30 uur present. Zoals altijd waren de standhouders voor het merendeel kinderen die hun spullen aanprezen, maar dit jaar waren er ook kinderen die voor een goed doel stonden. Het kraampje voor het Diabetes Fonds bijvoorbeeld, verkocht (zoete) cakejes en suikervrije ranja. De jonge verkoopster in het kraampje heeft zelf ook diabetes, dus wist precies waar ze voor stond. Tranen waren er ook op de vrijmarkt. Een jongetje uit Breda die met zijn nichtje op de vrijmarkt stond, vond het zó leuk in Made, dat het begon te huilen omdat het tijd was om naar huis te gaan!

Hoewel de weergoden de eerste uren van de vrijmarkt goedgezind waren, werd dat tijdens de versierde fietstocht iets anders. Een aantal fikse buien vielen ter aarde waarbij een jas of een dekentje een welkome warmtebron waren. De versierde fietsen mét hun bestuurders én begeleiders, verzamelden zich op het Raadhuisplein waar ze werden vermaakt door een DJ. Groot was hij nog niet, maar hij zorgde wel voor grootse muziek! Harmonie St. Caecilia begeleidde de stoet via de Marktstraat naar de Kerkstraat, waar de gedecoreerden hen op stonden te wachten. Het Wilhelmus werd ingezet, gevolgd door de prijsuitreiking van de versierde fietsen. Er was een prijs voor het jongetje met de mooiste fiets en een voor het meisje met de mooiste fiets; zij kregen ieder een kledingsetje en een fotoshoot. 

Het middagprogramma was zoals ieder jaar afwisselend. De trikes waren dit jaar ook weer aanwezig; altijd een gewild onderdeel voor de kinderen, lekker achterop zo’n geweldig voertuig meerijden door het dorp. Ook op de springkussens en glijbanen konden de kinderen heerlijk los gaan. Diverse sportverenigingen, zoals de volley-, handbal- en judoclub waren aanwezig om de kinderen kennis te laten maken met hun sport en spel. Natuurlijk was er ook aan zoetigheid gedacht, zoals suikerspinnen en popcorn en aan het einde van de middag was er voor de kinderen nog een zak met lekkernijen. Voor de volwassenen speelden er diverse bands of werd er door een DJ muziek ten gehore gebracht, wat vaak gepaard ging met een aantal drankjes die overal volop te verkrijgen waren. Ondanks af en toe een regenbuitje en een frisse wind was het een geslaagde dag, waar in het bijzonder Abnocto, 12 Keer Raak, het Oranjecomité, de sponsors en iedereen die er verder nog aan heeft bijgedragen voor bedankt mogen worden!

Wij danken Johan en Annie hartelijk voor hun inzet deze Koningsdag! Alle foto's bekijkt u in de fotoslider boven dit artikel.

*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's per artikel. Bij dit artikel zijn meer foto's geplaatst, welke u kunt bekijken door hier te klikken.

Beelden bij dit artikel