Madese Boys verslaat Bladella en bereikt kwartfinale

Het was koud op sportpark De Schietberg maar toch werd dat getrotseerd door veel publiek. Er stond ook wel iets op het spel natuurlijk, de achtste finale in de districtsbeker. Het eerste van Madese Boys trad aan tegen het eerste van Bladella uit Bladel.

Madese Boys kan verweten worden dat het overwicht niet eerder werd uitgedrukt in doelpunten maar ja, soms wil ie er gewoon niet in. De keeper, de lat en rakelings naast, tot tien minuten voor tijd zag het er naar uit dat het 0-0 zou blijven, een stand waar Bladella duidelijk op uit was. Ze hadden alle vertrouwen in hun doelman Nick Vermeiren om de wedstrijd uit te laten draaien op penalty's.

Vermeiren speelde o.a. bij (jong) PSV, KV Turnhout, Hoogstraten en KFC Lille en deed net als zijn teamgenoten zoveel mogelijk aan tijdrekken. Dat bleek tevergeefs toen een aanvaller van Made onderuitgehaald werd in het strafschopgebied. De terecht gegeven penalty werd door Dennis Marijnissen keurig langs de semiprof-keeper van Bladella geschoten.

Daarmee brak Bladella en liep Madese Boys dankzij twee treffers van Hovsep Manukjan in de laatste vijf minuten uit naar 3-0. In de kwartfinale wacht nu tweedeklasser Uno Animo dat door strafschoppen het tweede elftal van Kozakken Boys uitschakelde. De wedstrijd Uno Animo – Madese Boys wordt gespeeld in Loon op Zand en laat Madese Boys daar nou afgelopen zondag in de competitie er met 0-2 hebben gewonnen!

Een bekerwedstrijd heeft altijd iets extra's maar je zou denken dat het te doen moet zijn voor Madese Boys.

Beelden bij dit artikel