Madese Hockey Club maakt terrein toegankelijker en investeert in mooie toekomst

Investeren in de toekomst is iets wat de Madese Hockey Club al heel lang wilde doen, maar wat met dank aan subsidie van de gemeente nu toch echt gelukt is. In de afgelopen tijd zijn er heel wat veranderingen geweest bij de club. Zo is het terrein door middel van nieuwe en vlakkere bestrating, toegankelijker geworden voor minder validen, is er een rolstoelvriendelijke entree gekomen inclusief felblauwe leuning ter ondersteuning en hebben de gebouwen ook een likje verf gehad. 

Naast de aanpassingen die de club kon realiseren dankzij de subsidie, heeft MHC ook meegedaan aan de grote clubactie, waarna ze een nieuw scorebord hebben kunnen aanschaffen. Voorzitter Joyce van Hees vertelt ons: "Deze uiterlijke aanpassingen waren nodig, maar daarnaast zijn we als club ook tamelijk onvindbaar. Bezoekers die hier niet bekend zijn, komen telkens bij de voetbal uit. Dat is vervelend, maar wat erger is, is dat ook de ambulance ons niet kan vinden. Wij hebben zelf de toegang voor de ambulance al aangepast, maar hebben professionals ingeschakeld om onze vindbaarheid te verbeteren. Ook zijn we op zoek naar nieuwe leden. Renskje de Wit van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond is nu aanwezig om een plan op te zetten om nieuwe leden te werven." 

Alhoewel onze redactie eigenlijk 'zomaar' binnen viel bij de hockey club, wilde Renskje ons wel even te woord staan. "Ik heb, samen met een collega, contact met alle hockeyclubs in Nederland waarbij wij naar de clubs toe gaan. Wij willen meer zijn dan alleen 'de' KNHB. Als ik met de clubs in gesprek ga, kan ik in kaart brengen waar de problemen zitten en kunnen we een plan maken om deze aan te pakken. Vandaag ben ik op bezoek voor de ledenwerving hier in Made", vertelt Renskje. 

Wethouder John van Oosterhout bracht eerder al een bezoek aan de hockey club, waarbij hij op de rolstoelvriendelijke entree poseerde samen met het jongst spelende lid van de club. Deze foto mochten wij ontvangen van voorzitter Joyce. Renskje wilde ook wel even met Joyce samen poseren voor onze foto, waarbij de dames direct een oproep willen plaatsen voor nieuwe leden.

Op de foto ziet u dat beide dames de handen van de 'speler' vasthouden en tevens elkaar de hand schudden. Dat is ook hoe de Madese Hockey Club in elkaar zit. Een sportclub waar een leuke sfeer hangt, gemoedelijk met elkaar om wordt gegaan en waar iedereen welkom is. Bent u of ben jij geïnteresseerd in hockey? Kijk dan eens op de website van de Madese Hockey Club of kom eens vrijblijvend een kijkje nemen op het terrein. Het officiële adres van de club is Schietberglaan 12, maar de ingang zit aan de Kievitstraat. Gebruik dan hetzelfde parkeerterrein en entree als de tennisvereniging. 

Beelden bij dit artikel