Madese Motorzegening met motorfietsen, trikes, solexen en… een scootmobiel

Gisteren werd alweer voor de achtste keer de Madese Motorzegening gehouden bij en door café De Tijd. Vanaf 11.30 uur verzamelde de ene na de andere indrukwekkende machine zich op het parkeerterrein achter de H. Bernarduskerk, maar om 13.30 uur startte het echte spektakel toen de bestuurders hun motoren startten.

Het heet dan wel de Madese Motorzegening, maar in feite reden er ook andere voertuigen mee. Motorfietsen, trikes, quads, bromfietsen, solexen en zelfs een scootmobiel reden langs pastoor Vincent Schoenmaker en koster Kees Kooiman, om ingezegend te worden met wijwater. Beiden keken wel even vertwijfeld bij het laatste voertuig, want een snelle auto behoort niet helemaal tot de doelgroep van de motorzegening. Desalniettemin wil niemand een ongeluk op zijn geweten hebben, dus pastoor Schoenmaker sprenkelde tóch enkele druppels op de motorkap van het witte racemonster. 

Bij het oldtimerevent van TOV in Terheijden, waarover u later vandaag meer leest, kwamen wij Theo tegen op zijn vlak daarvoor ingezegende scootmobiel. Theo had het dus zover al gebracht met de zegen! "Ik heb een tijdje geleden een beroerte gehad en daardoor kan ik nog maar slecht lopen. Ik ben nog steeds aan het revalideren en stapje voor stapje gaat het beter, maar in mijn linkerkant voel ik helemaal niks meer. Ik voel dus niet dat ik die stap zet met mijn linkerbeen, terwijl ik hem dus wel kan zetten. Die scootmobiel brengt me op plaatsen waar ik anders niet meer kan komen, zo ook hier in Terheijden. Maar mijn hoofd is nog nat van die zegening!", lacht Theo breeduit. 

De foto van Theo en de foto's van andere deelnemers van de 8e Madese Motorzegening bekijkt u in de fotoslider boven dit artikel. 

*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's per artikel. Bij dit artikel zijn meer foto's geplaatst, welke u allemaal kunt bekijken door hier te klikken

Beelden bij dit artikel