Marcel Simons & Bart Verhoef did it again!

They did it again! Marcel Simons uit Hooge Zwaluwe en Bart Verhoef uit Wagenberg reden gisteren, samen met een touringcar van Dutax Reizen vol sponsoren, vrienden én de redactie van KijkopDrimmelen naar Blauwhuis in Friesland voor de Stockcar Racing in de klasse F2. De hobby, die beide heren al jaren beoefenen, wordt in onze regio niet verreden, dus ontstond vorig jaar voor het eerst het idee om met name sponsoren te laten zien waar ze nou eigenlijk aan bijdragen. 

Op 11 juni 2017 vertrok dus voor de eerste keer een bus richting het hoge noorden. Toentertijd mocht KijkopDrimmelen er ook al bij zijn, dus toen Marcel en Bart ons wederom een uitnodiging stuurden, konden we absoluut niet weigeren. Gisterochtend rond de klok van 09.00 uur startte de busreis van 2,5 uur naar de Speedway Blauwhuis, waar bij aankomst Bart net aan zijn eerste manche begon. 

"Er zijn veel deelnemers, waardoor er in totaal vier manches zijn, maar iedere deelnemer rijdt er maar drie", legt Marcel ons uit. "Er rijden vier categorieën auto's: wit, geel, blauw en rood. De deelnemers met een witte spoiler starten vooraan, met een gele spoiler daarachter, met een blauwe spoiler als derde en de rode spoilers starten achteraan. De categorieën zijn bepaald aan de hand van hoe snel je bent. Vier keer per jaar wordt beoordeeld of je van kleur spoiler moet wisselen, afhankelijk van het aantal punten dat je al behaald hebt. Hoe sneller je bent, hoe verder achteraan je staat. Binnen je kleurgroep, start je in principe één keer vooraan, één keer in de tweede rij en één keer in de derde rij", aldus de ervaren coureur. 

Na de drie voorrondes, behaalden Marcel en Bart beiden de finale. Na een spannende strijd, eindigde Marcel op een elfde plaats. Bart wist de zesde plaats te behalen, maar belandde daardoor wel in de willekeurige steekproefkeuring, waarbij zijn stockcar gecontroleerd werd. Er werd onder andere gekeken of de onderdelen wel origineel zijn en of er nergens mee gesjoemeld is. Wanneer dit het geval zou zijn, volgt diskwalificatie. In de bus terug naar huis, kreeg onze redactie door dat Bart's stockcar helemaal goed was gekeurd en alles weer mee naar huis mocht.

Tijdens één van de manches waarbij Marcel en Bart allebei moesten rijden, mocht onze redactie bij de jury op het bordes komen staan om mooie actiefoto's te schieten. Dit met grote dank aan de vriendelijke organisatie én beveiliging, die ons van een fluorescerend veiligheidsjasje voorzag.

Alle foto's van de dag in Blauwhuis, bekijkt u in ons fotoalbum via deze directe link https://kijkopdrimmelen.nl/albums/marcel-en-bart-in-blauwhuis-2018.html.

Beelden bij dit artikel