Mayrischen Musikanten zetten ouderwets gezellig avondje neer

Om een goed en leuk evenement neer te zetten in coronatijd, heb je ondernemende personen nodig die positief gestemd zijn. Met publiek, drie muzikale acts in drie verschillende zalen, een smakelijk viergangendiner én dit alles met inachtneming van de huidige maatregelen, mogen Die Mayrischen Musikanten terugkijken op een geslaagd en vooral ouderwets gezellig avondje uit.

Het reguliere Oktoberfest, zoals zovelen deze graag hadden willen vieren, kon dit jaar natuurlijk geen doorgang vinden. Maar daar was dan ineens het OktoberDinnerFest: een gezellige avond, met viergangendiner waardoor het een stuk minder erg is om te blijven zitten tijdens de show. Toen het kabinet de maatregel invoer dat de horeca om 22.00 uur moest sluiten, werd er niet gejammerd of gemekkerd, maar werd het evenement gewoon vervroegd. De deuren van De Korenbeurs openden gisteren al om 17.00 uur, waarna iedere bezoeker persoonlijk ontvangen werd én naar hun plaats begeleid werd, in één van de drie zalen die beschikbaar waren gesteld. In die drie zalen stonden tafels die van elkaar minimaal anderhalve meter af stonden en waar maximaal vier personen aan één tafel konden zitten. Dit alles natuurlijk voorafgaand door de gezondheidscheck en het desinfecteren van de handen.

Het was Mayrischen Musikant Bert die het openingswoordje in één van de zalen verzorgde, waar hij het verloop van de avond uitlegde. Men mocht genieten, volop, maar vriendelijk werd verzocht om de gehele avond te blijven zitten en meezingen mocht, maar liever niet te hard. Om de stemming er meteen goed in te brengen, deelde mede-Mayrischen Musikant Tonny Oktoberfest-hoedjes uit voor alle mannen in de zaal, wat natuurlijk een groot vraagteken bij de vrouwen opriep: “Wat krijgen de vrouwen dan?!”. Bert haalde aan dat er nog enkele kaartjes verkrijgbaar zijn voor het vervolg op deze avond, het NovemberDinnerFest (op 28 november, red.) en dat de vrouwen dán… Een groen slipje krijgen! Tot grote hilariteit van het publiek, maar dit staat dus mooi wel even zwart op wit, Bert!

Het was schlagerzanger Udo Alpfenkreuzer die in deze zaal de spits afbeet en direct de handjes op elkaar en de glazen in de lucht kreeg. In de zaal ernaast was het Peter die stimmung bracht, want de schlageract Stimmung mit Peter zorgde daar voor wapperende vlaggetjes en in de lucht gaande handen. Die Mayrischen Musikanten zelf stonden in de derde zaal, waar zij live hun repertoire ten gehore brachten. Dit zeskoppige gezelschap, bestaande uit (op de foto’s v.l.n.r.) Tonny, Edwin, Ramon, Jan, Jeroen en Bert, zorgde voor het échte Oktoberfest-sfeertje dankzij de gestemde instrumenten. Overigens betekende deze opstelling geen deceptie voor de gasten in de andere zalen, want het waren niet de gasten, maar de muzikale acts die rouleerden van zaal naar zaal. Zo heeft iedere gast alle drie de acts kunnen zien optreden en kunnen genieten van een mooie avond. In alle zalen werd er tevens iemand verkozen tot best verklede / geklede persoon. De gelukkigen zijn: René Welten, Ria Vissers en René de Haan. Zij winnen alle drie een dinerbon van De Korenbeurs.

Zoals gezegd zijn er nog enkele kaarten beschikbaar voor het NovemberDinnerFest. Lijkt het u leuk om daarbij te zijn, klik dan even hier. Wij mochten gisteren even binnenlopen om een aantal foto’s te maken én een korte opname van Die Mayrischen Musikanten. Wij danken hen, in de naam van Ramon, voor de uitnodiging! Bekijk ons beeldmateriaal direct hieronder.

Beelden bij dit artikel