Mayse Bingo brengt € 1902,65 op voor Dagbesteding Patske&DeSmoutebol

De mond van Hanneke heeft nog nooit zo wijd opengestaan van verbazing toen ze het bedrag zag dat Tary Klijs en Linsey Broeders voor haar dagbesteding hebben opgehaald. De Mayse Bingo die de twee jonge meiden organiseerden op 6 maart jl., bracht in totaal maar liefst € 1902,65 op, wat in zijn geheel geschonken wordt aan Patske&DeSmoutebol, een dagbesteding in Made voor volwassenen met een niet aangeboren hersenletsel, licht verstandelijke beperking, lichamelijke beperking en/of psychosociale problematiek.

Vanmorgen kwam Tary hoogstpersoonlijk naar het Burgemeester Smitsplein om het bedrag bekend te maken, waar Hanneke klaar zat met een paastaartje om dit moment te vieren. Linsey was helaas verhinderd, dus aan Tary de eer om met een dikke zwarte stift het bedrag op te schrijven. “Ik begin achteraan”, grapt ze. Eerst verschijnt er een 5 op het witte papier, gevolgd door een 6 en een komma, een 2 verschijnt, een 0 en een 9. Hanneke hapt naar adem: “Wooow, ruim 900 euro!”, maar Tary was nog niet klaar en ze schrijft met een enorme glimlach op haar gezicht ook nog een 1 voor de 9. In totaal een bedrag van € 1902,65 dat is opgehaald met de Mayse Bingo. “Dit bedrag komt geheel uit kaartverkoop. Er deden maar liefst 150 mensen mee. We hebben echt enorm genoten die avond en hebben superveel leuke reacties gehad”, vertelt Tary trots.


Een vervolg ziet ze wel zitten: “Ja, maar dan wel over een tijdje, een half jaar ofzo, en het liefste natuurlijk in een grote zaal als het weer mag. Linsey denkt er ook zo over, dus we willen dat wel gaan doen.” Naast het goede doel, zijn ook Madese ondernemers gesteund door de bingo die Tary en Linsey hebben georganiseerd. Juist in deze moeilijke tijden konden zij ook wel een opstekertje en extra promotie gebruiken. De cliënten van Patske&DeSmoutebol hebben iets leuks om naar uit te kijken, want zodra het weer mag, wil Hanneke het geld besteden aan een leuk uitje of evenement voor en met de cliënten, vrijwilligers én Tary en Linsey. Die belofte staat!

Beelden bij dit artikel