Mevrouw Petronella van Nispen uit Zevenbergen viert 100e verjaardag!

Wie zijn klassiekers kent weet dat Petronella Couweleers werd geboren in de Eerste Wereldoorlog! Dat was op 7 augustus 1918 in Prinsenbeek en om precies te zijn drie maanden en vier dagen voor het einde van die oorlog. Ze was de oudste in een gezin van vijf kinderen waarvan alleen haar jongste zus nog leeft.

Trouwen deed ze op 25 juni 1942 en nogmaals; wie zijn klassiekers kent, weet dat ook dat in de oorlog was. Petronella trouwde dus in de Tweede Wereldoorlog en wel met Jan van Nispen. Wonen gingen ze in Langeweg en samen kregen ze acht kinderen. Helaas zijn er daar twee van overleden en net voor het veertigjarig huwelijksfeest overleed ook Jan.

In 2001 is Petronella van Nispen-Couweleers verhuisd naar Zevenbergen en sinds ruim een jaar woont ze nu in de 7 Schakels waar ze het erg naar haar zin heeft. 'U komt me wel bekend voor ja', reageert Petronella  op burgemeester Jac Klijs die haar vanmiddag feliciteerde namens de gemeente Moerdijk. Hilariteit alom natuurlijk en niet in de laatste plaats bij de ongetwijfeld zeer trotse eerste burger van Moerdijk. Trots omdat hij bij deze felicitatie maar liefst 25% van alle honderdplussers in zijn gemeente ontmoette.

Komende zondag viert de eeuweling haar verjaardag nogmaals maar dan met alle kleinkinderen, achterkleinkinderen, neven en nichten en aanhang. Ook namens onze redactie: Van harte proficiat met deze zeer bijzondere mijlpaal.

Beelden bij dit artikel