Motorcross Made afgelast, bestuur kijkt uit naar 2022

Het bestuur van Stichting DVO, Door Vrienden Opgericht, die jaarlijks de Motorcross Made organiseert, heeft laten weten dat het evenement ook dit jaar afgelast wordt vanwege de onzekerheid rondom het coronavirus. Het bestuur is er niet zeker van dat de maatregelen begin november dusdanig versoepeld zijn om een mooie en vooral verantwoorde cross met bijbehorende feestavonden weg te zetten.

Voorzitter Noortje Leijten vertelt: “In overleg met de gemeente zijn we tot deze beslissing gekomen. We vinden het als bestuur erg vervelend en ontzettend jammer, maar de gezondheid van onze crossers en bezoekers staat uiteraard voorop. Bij de laatste editie in 2019 hebben er veel vrijwilligers geholpen, waar we een barbecue voor wilden organiseren, maar helaas kan ook deze niet doorgaan. We vergeten hen natuurlijk niet en we hopen daarom dat 2022 een geweldig jaar wordt. In het algemeen, maar natuurlijk in het bijzonder voor onze motorcross, de feestavonden, onze vrijwilligers en de lokale goede doelen die wij jaarlijks in het zonnetje zetten. Wij kijken ernaar uit!”.

Motorcross Made zou traditiegetrouw plaatsvinden in het eerste weekend van november en heeft als doel lokale gehandicaptenorganisaties te ondersteunen met een mooi geldbedrag. Na de laatste editie in 2019 zijn er cheques uitgereikt aan o.a. het Fazantennest, het Thomashuis Wagenberg, de Wilgenband en twee locaties van Prisma. Die uitreiking vond plaats begin februari 2020, vlak voor de uitbraak van het coronavirus. Door de uitbraak kon tevens de editie 2020 niet doorgaan.