Muziek- en toneelvereniging De Amerklanken viert 70-jarig verjaardagsfeestje

Zeventig jaar, dat is een behoorlijke respectabele mijlpaal, zeker voor een vereniging in een klein dorp als Drimmelen. Gisteren vierde Muziek- en Toneelvereniging De Amerklanken uit Drimmelen haar 70-jarig bestaan tijdens een feestelijke middag in Ons Dorpshuys. Het openingswoord werd uiteraard verzorgd door voorzitter Thijs Hillen, waarna jeugdlid Guus het 'Lang zal ze leven' inzette op zijn saxofoon.

Om een knalfuif neer te zetten, heeft De Amerklanken bij de gemeente een cheque in het kader van Samen aan de Slag aangevraagd én gekregen. Uit handen van wethouder Harry Bakker mocht de vereniging maar liefst € 2000,00 ontvangen. Naast de wethouder was ook burgemeester Gert de Kok aanwezig om de vereniging te feliciteren.

Naast een jubileumconcert, presenteerde de vereniging ook hun jubileumboek en trad de MidWestBand, de bigband van de politie-eenheid Zeeland & West-Brabant, op. Het doel van deze bijzondere band is een bijdrage leveren aan een goede relatie tussen de politie en de bevolking en het bevorderen van de saamhorigheid binnen de Nederlandse politie. Zij speelden een mix van traditionele Big Band nummers, aangevuld met een hedendaags repertoire, gearrangeerd door artistiek leider Rob van Reijmersdal. In het kader van ‘maatschappelijk ondernemen’ werkt de band ook jaarlijks mee aan een gezamenlijk optreden met een vereniging, dat bijvoorbeeld een jubileumconcert, musical of show organiseert. In dit geval dus in samenwerking met De Amerklanken.

*Voor de lezers via de app: om de Kijkop-app zo snel mogelijk te houden, publiceren we slechts 5 foto's bij een artikel. Bij dit artikel zijn meerdere foto's geplaatst, om deze te bekijken, klikt u hier.

Beelden bij dit artikel