Vijftiende editie van de Poolse Dag brengt € 2425,00 op voor Poolse kinderen met een beperking

Gisteren vond alweer de vijftiende editie van de Poolse Dag plaats. Sinds enkele jaren tovert Paul Reniers van Ontmoetingscentrum De Zonzeel zijn zalen om tot Pools walhalla. Met o.a. leuke kerstartikelen, een tweedehands rommelmarkt, Poolse lekkernijen zoals flaki en golabki en een loterij, mocht de Poolse Dag dit jaar een mooi bedrag van € 2425,00 ophalen voor een tehuis in Polen voor kinderen met een beperking. 

In de sportzaal van De Zonzeel konden kinderen zich uitleven op het springkussen en met de workshops en spelletjes gegeven en begeleid door Jolanta en Waldemar. Beide zijn van Poolse afkomst en nu woonachtig in Roosendaal en hebben Stichting Pro Polonia opgericht. Zij vertellen en leren kinderen onder andere over Stanisław Maczek, een Poolse generaal en commandant van de eerste Poolse Pantserdivisie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook konden de kinderen spelletjes over Polen spelen en de Poolse vlag knutselen. 

Ria Marijnissen, organisatie van de Poolse Dag, vertelt dat de opbrengst van deze dag naar een tehuis in Polen gaat voor kinderen met een beperking. Met het geschonken bedrag kunnen er leuke dingen gedaan worden met deze kinderen, die dit helaas niet vaak kunnen doen. 

Beelden bij dit artikel