Nieuwbouwplannen Aldi Made vanavond in raadsvergadering

Aldi heeft een verzoek ingediend voor de bouwplannen van een nieuwe winkel pal naast de oude. Deze wordt gebouwd op de plaats van het tenniscentrum dat zal worden gesloopt. Aldi en De Kroon hebben hierover overeenstemming bereikt waarmee het sportcentrum dus verdwijnt. Als de nieuwe winkel gereed is zal de oude winkel worden gesloopt en het terrein worden ingericht als parking met groenvoorzieningen. De oude winkel van de Aldi is behalve te klein, ook verouderd.

De nieuwe winkel van ruim 1500 vierkante meter (bruto waar dat nu 850 is) wordt duurzaam ingericht zoals met ledlampen en koelinstallaties met warmte-terugwin-functie. Ook gas wordt voortaan niet meer gebruikt in de nieuwe winkel. In de plannen blijft het bevoorraden van de winkel via de Kalverstraat.

Het nieuwe parkeerterrein is voortaan niet meer alleen via de Stationsstraat bereikbaar, maar ook via de Kalverstraat. Vanavond worden de plannen in de raadsvergadering besproken. Die begint om 19.30 uur in de raadzaal en is openbaar.

(Beeldimpressies: website gemeente)

Beelden bij dit artikel