Spelen, leren en ontwikkelen doe je bij De TalentenVlinder

Met haar jarenlange ervaring als creatief kindercoach en therapeute, weet Nicolle Bogers uit Hooge Zwaluwe wel hoe ze kinderen het beste kan stimuleren. Al sinds 2009 helpt ze kinderen om naar zichzelf te luisteren, hun gevoelens te uiten en hun talenten ontdekken. Onder haar begeleiding, stijgen zij als een vlinder boven zichzelf uit; De TalentenVlinder is geboren.

De TalentenVlinder
Bij De TalentenVlinder staat creativiteit voorop: verschillende workshops worden aangeboden, sprookjesachtige verhalen worden verteld en poppenkast stukken worden gespeeld in het eigen Atelier Plan B. Interactief; Nicolle geeft kinderen de ruimte voor eigen input. Door het zelf meedenken worden de kinderen bij het verhaal, toneelstuk of poppenkastspel betrokken, is er ruimte voor spontaniteit en de kinderen leren dat hun ideeën er mogen zijn. Dit geeft hen de zelfverzekerdheid om hun eigen talenten en interesses te ontdekken en te laten ontwikkelen. Het stimuleren van samenwerking tussen kinderen en hen laten ervaren dat ze elkaar met hun talenten kunnen versterken, is het tweede doel waar Nicolle zich voor inzet.

Al vrij snel wist Nicolle dat De TalentenVlinder ook naar basisscholen toe moest vliegen. Nicolle ontwikkelde lesmethodes en lesmateriaal, uit eigen hand geïllustreerd, waardoor scholen gemakkelijk een lespakket kunnen aanbieden. De methodes bestaan uit twee leerlijnen. Een coachende leerlijn (voor individuele kinderen of kleine groepen) en een leerlijn voor talentontwikkeling (klassikaal). Het bijbehorende lesmateriaal bestaat uit prentenboeken, doe-boeken, lesboeken en werkboeken. Het lesmateriaal is samengesteld voor kinderen in de leeftijd 2 t/m 12 jaar.

Het nieuwe Ons Jaren 50 Dorp
Nieuw, maar toch ook authentiek: het Ons Jaren 50 Dorp is een nieuw initiatief van Nicolle samen met haar partner Kors. Op het terrein aan de Spoorstraat 32 in Hooge Zwaluwe, is een echt Jaren 50 Dorp verrezen. Oude winkeltjes, het nostalgische Revue-theater, de oude Boerenschuur, op visite bij Oma Appeltaart en Opa Klok en natuurlijk verkleden met ouderwetse klederdracht; het is allemaal mogelijk in Ons Dorp.

Ons Jaren 50 Dorp is hét adres voor themadagen, kinderfeestjes of jubileumvieringen.

Bent u nieuwsgierig geworden naar De TalentenVlinder, Atelier Plan B of het Ons Jaren 50 Dorp?
Neem dan eens een kijkje op de profielpagina van De TalentenVlinder op KijkopDrimmelen.nl.

Ook bent u op zaterdag 22 en zondag 23 september tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom tijdens de Open Dagen aan de Spoorstraat 32 in Hooge Zwaluwe!

Beelden bij dit artikel