VVD: ‘Slappe knieënbeleid’ bij problematiek in Terheijden

Bewoners rond de Vlasweel in Terheijden trokken aan de bel vanwege overlast die hangjongeren veroorzaken in het parkje. Tim Simons van de VVD, stelde gisteren tijdens de raadsvergadering de vraag aan burgemeester Gert de Kok of het klopt dat om die reden het bankje is weggehaald. De Kok beaamde dit waarop Simons stelde dit 'slappe knieënbeleid' te vinden omdat het probleem daarmee niet wordt opgelost, maar verplaatst. Een probleem van dealen en gebruiken van drugs.

De Kok begreep de frustratie maar legde uit: 'Er is een probleemgroep die overlast veroorzaakt in heel Terheijden. Ze zijn bekend en er wordt met ze gesproken maar op heterdaad betrappen is lastig. We kunnen niet permanent een wijkagent bij dat bankje zetten en omdat het er open is, waren de jongeren verdwenen als we op een melding afgingen. Ook camerabewaking gaat zomaar niet en we hebben lang gesproken over het weghalen van het bankje, ook met de boa en de jeugdwerker.

Het is inderdaad je verlies nemen en je verplaatst inderdaad het probleem, maar we hebben ingezet op het wegnemen van de buurtonrust. Dat hebben we bereikt want de buurt geeft aan blij te zijn dat het bankje weg is. We blijven er wél bovenop zitten en zoals gezegd, ze zijn bekend en er wordt met deze jongeren gesproken", aldus De Kok.