Nieuwe maatregelen treffen evenementen Drimmelen hard

Heel Nederland heeft natuurlijk te lijden onder de nieuwe maatregelen die het kabinet gisterenavond aankondigde vanwege het coronavirus, maar daar kunt u op landelijke nieuwssites wel over lezen. Wij richten ons op Drimmelen en ook de evenementen in onze gemeente worden hard getroffen door de maatregel dat alle samenkomsten tot 1 juni 2020 worden verboden. Denk aan de Oude Weideloop (29 maart), de Lintjesregen (24 april), de Profronde van Made (26 april), Koningsdag (27 april), Dodenherdenking (4 mei), Bevrijdingsdag (5 mei), I Love Traaie (15 t/m 17 mei), Top 100 Made Live (30 mei) en Made in Holland (31 mei). Ook Paaspop (11 en 12 april), de Jaarmarkt (21 mei) en de Steprace (27 juni) in Den Hout zijn grote evenementen die veel mensen uit onze gemeente normaliter bezoeken en geen doorgang zullen vinden.

Vanzelfsprekend worden ook kleine(re) evenementen getroffen. De grandioze feestmiddag van het Mades Meezingkoor (29 maart), het 44-jarig bestaan van ’t Harmonieke (4 april), de Open Traaise jeu-de-boules-dag (5 april), de Saradag (18 april), de Motorzegening Made (eerst 19 april, eerder al verzet naar 17 mei), de Terheijdense Oldtimer Dag (19 april), de jaarlijkse rommelmarkt op basisschool De Schittering (9 mei), de opening van het vaarseizoen in Lage Zwaluwe (2 mei), de Scholensportdag (19 mei) en het gala van het Dongemond College (20 mei) zijn enkele voorbeelden, maar denk ook aan al die activiteiten / evenementen van bijvoorbeeld (horeca)ondernemers, sportverenigingen en muziekverenigingen.

Wij zullen onze evenementenkalender leegmaken en voorlopig geen nieuwe evenementen publiceren. Heeft u een alternatief bedacht, zoals bijvoorbeeld het muzikale evenement dat iedere zondagochtend digitaal te volgen is via de sociale media van Restaurant Onze Kerk, laat het ons weten via info@kijkopdrimmelen.nl.