Nieuwe sportrolstoelen voor badmintonvereniging Hello You Made

Badmintonvereniging Hello You in Made bestaat ongeveer drie jaar en bestaat uit leden met een lichamelijke beperking en/of die rolstoelafhankelijk zijn. Badmintonnen met een gewone rolstoel is eigenlijk niet te doen, maar niet alle leden beschikken over een eigen sportrolstoel. Twee jaar geleden mocht de vereniging twee speciale sportrolstoelen van Herensociëteit Abnocto ontvangen, vandaag kregen ze er nog eens één bij en één is er nog onderweg vanuit Amerika. Deze twee sportrolstoelen komen vanuit de toegankelijkheidssubsidie van de gemeente Drimmelen.

Stichting WWZ Drimmelen die de belangen behartigt van mensen met beperkingen in onze gemeente, werd tevens hartelijk bedankt door wethouder Lieke Schuitmaker. "WWZ is eigenlijk onze ogen en oren onder de gemeenschap en op de straten van onze gemeente. Jullie zetten je actief in en vervullen daarmee een belangrijke rol voor mensen met een lichamelijk beperking." Lieke verzorgde vanmiddag de officiële overdracht van de ene sportrolstoel die al wel gearriveerd is. Voorzitter Dick vertelt: "Bij de andere rolstoel waren de maten niet helemaal in orde, dus die wordt binnenkort vanuit Amerika geleverd. Dat wordt een blauwe uitvoering, deze die we nu hebben gekregen is een zilveren. Mensen die nog nooit op deze manier hebben gesport, kunnen het dankzij de nieuwe stoelen eerst uitproberen, alvorens ze wel of niet lid worden van de club."

De kersverse wethouder waagde zich er ook eventjes aan om zelf in een rolstoel te gaan zitten en te ervaren hoe het is om dan te badmintonnen. Hoewel ze de meeste shuttles raak sloeg, moest ze erkennen dat het niet mee viel om én te slaan én met je armen de rolstoel naar voren en achteren te rijden. Ook fotograaf voor de lokale omroep Hester waagde het een potje te spelen. Beide dames streden samen met Rini tegen Piet en Frans. Natuurlijk alleen om de ervaring en het plezier. 

Geïnteresseerden zijn van harte welkom om zich aan te sluiten of om eens een lesje mee te bewegen. Elke vrijdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur wordt er gebadmintond in de sporthal van De Amerhal, Lignestraat 58 in Made. Loop gerust eens binnen om te kijken en informatie in te winnen. De nieuwe sportrolstoel staat voor u klaar. 

Beelden bij dit artikel