Ontmoetingsplek De Samenloop in Lage Zwaluwe kan eindelijk weer herstarten

Dankzij de versoepelingen van de coronamaatregelen mag Ontmoetingsplek De Samenloop in Lage Zwaluwe ook eindelijk weer een herstart maken. De Samenloop is een plek voor iedereen, jong en oud, die eens niet lekker in z’n vel zit, behoefte heeft aan een praatje en wel wat steun kan gebruiken. Vrijwilligers brengen deze mensen met elkaar in contact en organiseren gezellige, leerzame en creatieve activiteiten. Om deze herstart te vieren, wordt afgetrapt met een workshop Speksteen bewerken.

De Samenloop is te vinden aan de Nieuwstraat 27 in Lage Zwaluwe. Op de maandagen, woensdagen en vrijdagen tussen 13.00 en 16.00 uur is het mogelijk om lekker in de tuin met elkaar te kletsen. Uiteraard alleen als het weer het toelaat. Ook kan men voor slechts 1 euro per keer, deelnemen aan de workshop Speksteen Bewerken. Speksteen is een zachte steensoort waardoor het heel makkelijk te bewerken is. De workshop wordt ook buiten gegeven, mits natuurlijk het goed weer is, en aan te raden is om makkelijke, ‘oude’ kleren te dragen, stevige schoenen aan te doen en handschoenen, een masker en een veiligheidsbril te dragen. Uiteraard is dit geen verplichting, maar het is wel handig. Door het grote enthousiasme van in totaal 11 deelnemers, wordt de workshop aan twee groepen gegeven. Op die manier kan er tevens voldaan worden aan de richtlijnen van het RIVM.


Wil jij meer weten over Ontmoetingsplek De Samenloop? Loop dan gerust eens binnen, of kijk even op de Facebookpagina De Samenloop | Facebook.

Beelden bij dit artikel