Onverwacht faillissement van een onderdeel van Dutax Reizen in Hooge Zwaluwe

Het taxivervoer van duizenden leerlingen in het bijzonder onderwijs uit de gemeenten Moerdijk, Rucphen, Steenbergen, Tholen en Alphen-Chaam staat aan het begin van het nieuwe schooljaar op losse schroeven. Oorzaak hiervoor is het onverwachte failissement van een onderdeel van Dutax Reizen in Hooge Zwaluwe.

Naast deze vele gedeputeerde leerlingen, raken daarnaast ook 250 personeelsleden van de betreffende bedrijfstak hun baan kwijt. Volgens curator Ernst Butterman werkten de meesten van hen parttime. Zij krijgen allen via het UWV hun salaris en vakantiegeld doorbetaald. Daarnaast denkt hij dat er een goede kans is voor een doorstart en dat alle opties grondig onderzocht worden.

J.D. den Dunnen B.V. is het onderdeel van Dutax Reizen dat deze week officieel failliet is verklaard, op verzoek van Den Dunnen zelf. Volgens hem is de failliet verklaarde BV één van de vijf onderdelen van Dutax Reizen die het leerlingenvervoer organiseert en één van de veertien aparte bedrijven waar de gehele reisorganisatie uit bestaat. De overkoepelende onderneming zou volgens zowel Den Dunnen als curator Butterman dan ook niet in gevaar zijn.U leest meer over het faillissement in BN de Stem, online of in de krant van zaterdag.