Orkest Familie Van Geel presenteert nieuwe opnames voor publiek

Pakweg 30 jaar geleden maakte Orkest Familie Van Geel hun eerste opname, dat toen uitkwam op een cassettebandje (voor de jongeren: Google dat maar eventjes), in 2004 volgden nieuwe opnames op dubbel CD en afgelopen zaterdag presenteerde het Orkest Familie Van Geel de nieuwste studioresultaten die op YouTube zijn verschenen. Een orkest wat overduidelijk met de tijd mee evolueert, maar een presentatie waar het publiek bij aanwezig kan zijn, mag natuurlijk nooit ontbreken. De zaal was dan ook gevuld met geïnteresseerden die luisterden naar het bekende familieorkest en hun gasten Switch en Die Bayrische Dorfkapelle. 

Mark van Oosterhout had de eer om deze avond te presenteren, het publiek welkom te heten en de muzikanten voor te stellen. In het Grand-Café van De Korenbeurs zaten naar zijn vreugde niet alleen spelende muzikanten, maar ook vele muziekvrienden. Muziekvereniging Switch uit Raamsdonksveer beet het spits af. De zestien leden tellende band heette voorheen 'Tof Kabaal' maar wegens gewijzigd repertoire is gekozen voor de naam Switch. Dat repertoire bestaat inmiddels uit een breed scala, van ABBA tot Queen en voor deze gelegenheid Bayerische muziek waarbij twee polka's in twee weken tijd zijn ingestudeerd. Switch is overigens op zoek naar een 'werkloze' baritonnist, die bij hen aan de bak wil met dat brede repertoire!

Na Switch betrad het Orkest Familie Van Geel het podium, na de introductie die Mark hen heeft gegeven. Waar het orkest begon met broers, zwagers en een schoonzus, is het inmiddels uitgegroeid naar een orkest met een grote bezetting, bestaande uit broers, zwagers, schoonzus, nichtjes, neven en allerhande aanhang. Het orkest vermaakte het aanwezige publiek niet alleen met gezellige muziek, maar tevens met zang, waaronder door Eddy en Joyce, vader en dochter. 

Na het optreden van het familieorkest, was het de beurt aan Die Bayrische Dorfkapelle uit Lage Zwaluwe om het podium op te stappen. De kapel is opgericht in 1968 door Jos Koreman, die tevens zaterdagavond aanwezig was. De muzikale begeleiding is hedendaags in handen van John Koreman. 

Het idee om de studio in te gaan, ontstond toen het familieorkest de StimmungsMeisterCup op het Dongemond Oktoberfest heeft gewonnen. Via het scherm in De Korenbeurs kreeg het publiek zaterdagavond de opnames te zien en te horen, een presentatie die door Joyce van Geel in elkaar is gezet. Deze opnames heeft het orkest verzameld op een USB-stick in de vorm van een muzieksleutel, die te koop is voor € 5,00. Mocht u geïnteresseerd zijn in de opnames, kunt u het Orkest Familie Van Geel een berichtje sturen via de Facebookpagina of één van de leden hierom vragen. 

Wij danken Razende Reporters Johan en Annie Marijnissen voor het maken van de foto's en het toesturen van de belevenissen van de avond. 

Beelden bij dit artikel