Oud-Prins Jannes verbindt zich weer aan De May door overname De Tijd

Oud-Prins van de May, John van Vugt, heeft Café De Tijd in Made overgenomen. John zwaaide van 2015 tot 2018 de carnavaleske scepter op de May als Prins Jannes dun Eerste. Nu, bijna drie jaar later, zal John het café aan de Kerkstraat gaan runnen. Een langgekoesterde droom voor de in Raamsdonksveer wonende oudgediende, want hij treedt hiermee in de voetsporen van zijn opa.


John schrijft op zijn eigen social media pagina: “Ik heb vandaag de stap genomen om in de voetsporen van mijn opa Jan Akkerman te treden en een langgekoesterde droom in vervulling te laten gaan. Opa Jan was smid op de scheepswerf in Waspik en had daarnaast een café billard J.Akkerman (café ’t Wieltje) op de Havendijk. Vandaag (30 november 2020, red.) heb ik het contract getekend voor de aankoop van café De Tijd in Made. Vanaf 1 april 2021 (geen grap) zullen we starten en een paar weken dicht gaan voor een aantal aanpassingen. Tot die tijd zullen John en Layka het café nog draaien. We hopen tegen Koningsdag, 27 april, de deuren te openen.”

John dankt daarnaast John en Layka van Dongen voor de jarenlange goede zorgen voor de klanten en het café. John en Layka organiseerden onder andere de jaarlijkse motorzegening, waarbij honderden bestuurders zich lieten zegenen voor een behouden rit op hun motor, quad, scooter, solex of zelfs scootmobiel. Of John van Vugt deze traditie, en vele andere tradities, voort zal zetten, zal na verloop van De Tijd moeten blijken.

Beelden bij dit artikel