Oudeweg in Lage Zwaluwe officieel geopend, rijdt u even met ons mee?

Vertragingen en aanpassingen zijn achter de rug, de Oudeweg met gescheiden fietspad is op enkele kleine dingen na gereed. Wielertalent Jordi van Loon uit Lage Zwaluwe opende vanmiddag samen met wethouder Jan-Willem Stoop de nieuwe Oudeweg officieel. Daarvoor stapte Stoop op de racefiets van Jordi, die zelf op een hoge bi stapte.

Deze hoge bi zorgde voor hilariteit toen diverse personen de oude fiets met hoog voorwiel en klein achterwiel, ook wel eens wilden proberen. De Oudeweg kan dan wel veiliger zijn geworden maar op een dergelijk vehikel heb je daar weinig aan.

Onder de aanwezigen vanmiddag was ook Lynn Kerstens. Lynn, die in Prinsenbeek woont, komt vaak in Lage Zwaluwe bij haar familie, waaronder haar opa en oma. Lynn had aangegeven het zonde te vinden dat alle bomen weg moesten voor de gescheiden dubbelbaans fietsstrook langs de Oudeweg.

Natuurlijk zijn – en worden er nog – bomen teruggeplant en één daarvan heeft Lynn zélf geplant. Lynn's boom staat als u voor de ingang van VV Zwaluwe staat, rechts als eerste in de rij.

Stap bij ons in de KijkopDrimmelen-mobiel en ervaar een ritje nieuwe Oudeweg: