Drimmelen ‘kampioen’, meeste windturbines op ons grondgebied!

Net als de gemeente Moerdijk is de gemeente Drimmelen teleurgesteld over de locaties voor de 29 windturbines langs het traject A16. De provincie heeft die vandaag bekendgemaakt. Beide gemeenten hadden een gezamenlijk alternatief opgesteld. Dat hield in 7 windturbines bij knooppunt Zonzeel en 7 bij knooppunt Klaverpolder.

De provincie heeft dit alternatief naast zich neergelegd en gekozen voor meer megawatt. Mede omdat er vanwege vliegbasis Gilze-Rijen geen windturbines kunnen worden geplaatst bij knooppunt Princeville, zijn de aantallen op overige plaatsen anders ingevuld.

Drimmelen laat weten teleurgesteld te zijn maar zich bij de beslissing neer te leggen. Ook meldt wethouder Hans Kuijpers bereid te zijn constructief te willen samenwerken met de provincie en de verdere uitwerking van het plan voort te zetten. Moerdijk legt zich nog niet zo snel neer bij de gekozen locaties en beraadt zich nog over aandringen op aanpassingen. Meer info via:  http://www.brabant.nl/subsites/windenergiea16.aspx