Planning glasvezelaanleg behoorlijk vertraagd, Delta Fiber Netwerk informeert middels e-mail

De aanleg van glasvezel in onze gemeente door Delta Fiber Netwerk heeft een behoorlijke vertraging opgelopen. Inwoners die zich in de eerste campagne hebben aangemeld (toentertijd voor de dorpen Hooge Zwaluwe, Lage Zwaluwe, Wagenberg, Drimmelen en de buitengebieden) wachten al bijna twee jaar op glasvezel. Delta Fiber Netwerk heeft inmiddels een e-mail verstuurd met daarin een planning onder voorbehoud; zoals het ernaar uit ziet, zou iedereen die zich heeft aangemeld, in mei 2022 gebruik moeten kunnen maken van het glasvezelnetwerk.

De inwoners van Hooge Zwaluwe en Drimmelen zouden volgens de informatie van Delta Fiber Netwerk als eerste kunnen profiteren van een glasvezelnetwerk; in beide dorpen zijn de graafwerkzaamheden en de woningschouwen afgerond en worden momenteel de huisaansluitingen gerealiseerd. In beide dorpen wordt daarvoor de periode oktober 2021 tot en met januari 2022 uitgetrokken. De maand waarin verwacht wordt dat de telecomaanbieder het abonnement activeert, is voor Hooge Zwaluwe en Drimmelen februari 2022.


Wagenberg is het enige dorp waar volgens de planning van Delta Fiber Netwerk in februari 2022 alle huizen zijn aangesloten en waarbij verwacht wordt dat in maart 2022 de telecomaanbieder het abonnement activeert. Wel zijn de graafwerkzaamheden en de woningschouwen in Wagenberg afgerond. In Lage Zwaluwe en Terheijden is dat niet het geval; de graafwerkzaamheden in Lage Zwaluwe zijn afgerond, in Terheijden duren deze nog tot en met februari 2022, de woningschouwen zijn wel in beide dorpen afgerond, maar de realisatie van de huisaansluitingen gaat in Lage Zwaluwe nog duren tot en met februari 2022 en in Terheijden nog tot en met april 2022. Voor Lage Zwaluwe wordt dan verwacht dat de telecomaanbieder het abonnement activeert in april 2022 en voor Terheijden is dat mei 2022. Voor de wijk Ameroever in Lage Zwaluwe geldt wéér iets anders; daar is namelijk sprake van een graafverbod vanwege een verplichte dijksluiting. Zoals het ernaar uitziet zullen de huisaansluitingen in deze wijk pas in april 2022 gerealiseerd worden, maar wel wordt er tevens verwacht dat de telecomaanbieder het abonnement in dezelfde maand activeert.

Over de stand van zaken in Made wordt in dit bericht niet gesproken.

Beelden bij dit artikel