Politie, BOA en leerlingen Den Duin en De Stuifhoek maken bestuurders alert bij zebrapaden in Made

Vanmorgen voerden politie, BOA en leerlingen van basisscholen Den Duin en De Stuifhoek actie rondom de zebrapaden op de Crullaan, Zuideindsestraat en Van Gilslaan in Made. In het kader van zijn opleiding aan de politieacademie, heeft Randall deze partijen bij elkaar gebracht om het probleem rondom de voetgangersoversteekplaatsen aan te pakken.

'Pak een probleem aan in de wijk' was de opdracht die Randall kreeg. Na contact te hebben gelegd met de assistent wijkagent Wesley, werd duidelijk dat er veel problemen zijn rondom de zebrapaden in Made. Er wordt te hard gereden, er wordt te laat of zelfs geen voorrang verleend en er wordt te dicht in de buurt van het zebrapad geparkeerd. Reden genoeg voor Randall om een actiedag te organiseren, die hij zelf heeft opgezet. "Voor de voorbereiding krijgt Randall zeker een 10. Hij heeft alles netjes uitgeprint, een draaiboek gemaakt, voldoende collega's bij elkaar gekregen. Hij heeft echt zijn best gedaan", aldus zijn studentenbegeleider Tamara, die zelf ook actievoerde.

Collega Bram stond met de lasergun op een zichtbare plek te laseren. Auto's die harder reden dan 55 km/u na correctie, werden even apart genomen. Op de Crullaan geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. "Het is bedoeld om de bestuurder bewust te maken van hun snelheid en de actie die we nu voeren. Bonnen schrijven we niet, tenzij iemand meer dan 70 km/u rijdt, dan wel", legt Randall uit. "Maar hier op deze weg zou je ook geen 70 km/u moeten willen rijden, dat is levensgevaarlijk". 

Naast de lasergun, reed er ook een motoragent rond om te surveilleren en werd er geflyerd. Dit gebeurde door de basisschoolleerlingen, die op weg waren naar of op de terugweg van de gymzaal van het Dongemond College. Terwijl agente Tamara en BOA Roy het verkeer stillegden, konden de leerlingen de flyers door de raampjes steken en vervolgens veilig oversteken. 

Tamara roept u ook op: "Mochten inwoners ook een probleem in hun wijk ondervinden, kunnen ze contact opnemen met de wijkagent die hier wellicht ook zo'n soort actie aan kan verbinden. We bekijken alle aanvragen en ook al kunnen we niet álles uitvoeren, veel studenten van de politieacademie moeten in het kader van hun opleiding ook een probleem analyseren, net zoals Randall. We staan open voor alle suggesties, in welke kern dan ook."

Via https://www.politie.nl/mijn-buurt/wijkagenten kunt u uw woonplaats invoeren om te kijken wie bij u de wijkagent is en hoe u met hem of haar in contact kunt komen. 

Beelden bij dit artikel