Politie rolt drie hennepkwekerijen op, onder andere in Hooge Zwaluwe

Gisteren heeft de politie instap gedaan in drie panden waar hennepplanten zijn aangetroffen. Eén van die panden was aan de Raadhuisstraat in Hooge Zwaluwe. Hier trof de politie een kwekerij aan met 300 planten. Er was sprake van diefstal stroom. De bewoner (37) is aangehouden. De politie vermoedt dat er al vaker geoogst is en stelt daar een onderzoek naar in. De andere kwekerijen zijn gevonden in Oosterhout en Etten-Leur. De inval van de politie bij de drie panden is tezamen goed voor het oprollen van 851 hennepplanten.

Het officiële politiebericht luidt als volgt:

Brabant – De politie heeft dinsdag 19 november 2019 een instap gedaan in drie panden en nam hennepplanten in beslag.

In een pand aan de Spechtstraat in Oosterhout vonden agenten een kwekerij met 170 hennepplanten. Er was sprake van fraude aan de elektriciteitsmeter. Een auto is in beslag genomen, omdat het voertuig mogelijk betrokken is bij voorgaande oogsten. Twee mannen die in de woning waren (35 en 54 jaar) zijn gehoord.

In een pand aan de Raadhuisstraat in Hooge Zwaluwe trof de politie een hennepkwekerij aan met 300 hennepplanten. Er was sprake van diefstal stroom. De bewoner (37) is aangehouden. De politie vermoedt dat er al vaker geoogst is en dat gaat onderzocht worden.

In een pand aan de Ridderstraat in Etten-Leur had men een hennepkwekerij met in totaal 381 planten. Ook hier was sprake van diefstal van stroom. Tot op heden is er niemand aangehouden.