Finale Street League: Lage Zwaluwe 1 spelend kampioen, Made 1 maatschappelijk kampioen

Als je verslag doet van de aftrap van Street League Drimmelen, de voetbalwedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 van de basisscholen van onze gemeente, dan volgt er vanzelfsprekend ook een verslag van de zinderende finale. Die finale vond vanmiddag plaats in de sporthal in Wagenberg, alwaar Lage Zwaluwe 1 het opnam tegen Terheijden 1. Wethouder Jürgen Vissers, die aanwezig was om de prijzen uit te reiken, zei daarover gekscherend: "Eens een keertje geen Made in de finale!".

Overigens was dat niet het enige dat Jürgen ons wist te vertellen. "We hebben als gemeente ook besloten het contract met Surplus wat betreft onder andere de buurtsportcoaches en de jongerenwerkers te verlengen. We zijn tevreden over de samenwerking met Surplus en zij hebben zo'n groot, geworteld netwerk hier in de omgeving. Daar profiteren heel veel mensen van, jong en oud", aldus de wethouder, die onder andere onderwijs, jeugd- en jongerenbeleid en gezondheidszorg in zijn portefeuille heeft. 

Na een spannende wedstrijd, waarbij de eerste helft vooral Lage Zwaluwe 1 overheersde, maar Terheijden 1 in de tweede helft venijnig terug kwam, werd er afgesloten met een eindstand van 1-1. Na een verlenging van twee keer 5 minuten en een onveranderde eindstand, was het Lage Zwaluwe 1 die twee penalties tussen de latten wist te knallen en daarmee de zevende editie van de Street League Drimmelen won. Terheijden 1 mocht de tweede positie innemen, Hooge Zwaluwe bemachtigde eerder de dag al de derde positie. De winnaar van de Maatschappelijke Opdracht was het team Made 1, die kleding in heeft gezameld voor minder bedeelde kinderen in Gambia. Tijdens de bekendmaking hebben zij zelfs een live-verbinding gemaakt met iemand in Gambia, die op een telefoonscherm mee kon kijken. 

Bekijk in onderstaand filmpje welke maatschappelijke opdrachten de teams allemaal uitgevoerd hebben.
https://www.youtube.com/watch?v=ysb0amloLko

*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's per artikel. Bij dit artikel zijn meer foto's geplaatst, welke u allemaal kunt bekijken door hier te klikken.

Beelden bij dit artikel