Politiek nieuws in de Spotlight: VVD Drimmelen rolt de rode loper uit voor ouderen in de gemeente

Met de aankomende gemeenteraadsverkiezingen staat ook de Drimmelense politiek niet stil. VVD Drimmelen heeft gekozen om actief te communiceren via KijkopDrimmelen en zij rolden vanmorgen de rode loper uit voor ouderen in de hele gemeente, te beginnen in de kern Made, vanaf De Wijngaerd, door de winkelstraat tot aan de Bernarduskerk.

Met bijna 1 kilometer aan rode loper vraagt VVD Drimmelen aandacht voor veilige wandelroutes voor ouderen.

Op zaterdag 10 maart rolt VVD Drimmelen bijna 1 kilometer aan rode loper uit in Made. VVD Drimmelen rolt deze rode loper uit om aandacht te vragen voor veilige wandelroutes voor ouderen in de gemeente. Deze 'rode loper route' gaat van verzorgingstehuis 'de Wijngaerd' dwars door de winkelstraat in Made naar de Bernarduskerk waar het nieuwe dorpshart komt. Over deze route gaan vrijwilligers van VVD Drimmelen samen met bewoners van de Wijngaerd om te winkelen in het centrum van Made en vervolgens richting de Korenbeurs om daar van koffie en een gebakje te genieten.

De behoefte aan veilige wandelroutes voor ouderen is groot. Lijsttrekker Tim Simons vertelt: "Deze week hoorde ik nog dat er in het centrum van Made een bewoner van de Wijngaerd was gestruikeld over een scheefliggende stoeptegel. Ook hebben verpleegkundigen mij verteld dat ze hun wandelroutes moeten aanpassen omdat sommige stoepen onbegaanbaar zijn met een rolstoel of rollator. Dit mag echt niet gebeuren. Als we willen dat iedereen in onze gemeente hier fijn en liefdevol oud kan worden, dan moeten routes van plekken waar veel ouderen wonen naar de winkels en buurthuizen 100% in orde zijn. Ouderen moeten deze route als het ware als over een rode loper en zonder angst kunnen afleggen."

Momenteel zijn veel wandelpaden in de gemeente slecht of niet begaanbaar voor mensen die moeilijk ter been zijn. Denk vooral aan scheve trottoirs, smalle doorgangen waar rollators en rolstoelen niet doorheen kunnen en aan een gebrek aan veilige oversteekplaatsen. Als het aan VVD Drimmelen ligt, komt er speciale aandacht voor die routes waar vooral ouderen gebruik van maken. Simons: “Wij stellen duidelijke eisen aan de rode loper route. We willen dat deze route altijd van de hoogste kwaliteit zal zijn. Wij willen extra veilige oversteekplaatsen en we willen goede verlichting langs deze routes."

Met de rode loper wordt deze route gemarkeerd in Made, maar zulke routes zijn natuurlijk in ieder dorp in de gemeente te maken. Op de kaartjes in bovenstaande fotoslider is te zien hoe de routes in de dorpen volgens VVD Drimmelen moeten komen te liggen.

Natuurlijk moeten álle stoepen van goede kwaliteit zijn in Drimmelen. Daar blijft VVD Drimmelen zich ook voor inzetten. Deze rode loper route moet een eerste stap gaan zijn om straks alles op goed niveau te krijgen. 

Beelden bij dit artikel