Project Automaatje Drimmelen van start

Een batterij aan gemeenteambtenaren en een bedeesd op de achtergrond staande Jopie Zasburg. Toch was zij het die het project Automaatje aankaartte om in Drimmelen van de grond te krijgen. Dat lukte met dank aan vier vrijwilligers die zich aanmeldden als coördinator. Dat zijn Anja Voermans, Dimitra van der Kooij, Jannah van der Wal en Mariet Bax. Zij verzorgen dus de coördinatie van het project dat door SWO wordt begeleid met steun vanuit de gemeente en de ANWB.

Automaatje behelst vrijwilligersvervoer in de breedste zin van het woord. Naar de dokter, boodschappen doen, familiebezoek, of misschien zomaar een rondje, alles en iedereen die om wat voor reden geen vervoer heeft, kan een beroep op de vrijwilligers doen. Deze vrijwilligers ontvangen een vergoeding van € 0,30 per kilometer (plus eventuele parkeerkosten) dat ze rechtstreeks aan de vrijwillige autobezitter betalen.

Inmiddels hebben zich al dertig chauffeurs aangemeld maar met name in de kernen Hooge en Lage Zwaluwe is men nog op zoek. Deelnemers aan het project dienen behalve uiteraard rijbewijs en een APK gekeurde auto, ook een inzittenden verzekering te hebben.

Meer info via SWO Drimmelen http://www.swodrimmelen.nl of via 0162-74.8739 of mailen naar automaatje@swodrimmelen.nl

Beelden bij dit artikel