Programma Dodenherdenking 2019

Dodenherdenking 2019 in Drimmelen

Made

19.00 uur: Bloemlegging door wethouder Jürgen Vissers en de voorzitter van het 4/5 mei comité bij het Poolse oorlogsmonument in het Park in Made (vanuit het gemeentehuis)

19.15 uur: Herdenkingsdienst in de protestantse kerk, aan de Patronaatstraat in aanwezigheid van wethouder Jürgen Vissers. Aansluitend bloemlegging door de wethouder en de voorzitter comité 4/5 mei bij de Anne Frankboom en op het graf van pilot-officer G.E. Chandler. Stilte Taptoe door Wilco Poppe.

Drimmelen-dorp

19.00 uur: Bloemlegging bij het Oorlogsmonument aan de Dorpsstraat door een lid van het comité 4/5 mei.

Wagenberg

19.40 uur: Verzamelen bij het herdenkingsmonument aan de Van Schendelstraat en om 19.50 uur Chorale door de harmonie, een gedicht, de taptoe en twee minuten stilte. Om 20.02 uur het Pools volkslied en het Wilhelmus gevolgd door een toespraak en bloemlegging door wethouder Jan-Willem Stoop.

Terheijden

19.00 uur: Plechtigheid in de St. Antonius Abt met medewerking van de harmonie, het gilde, de scouting en het herenkoor. Toespraak door wethouder Harry Bakker. Aansluitend vertrek naar de Vrijheidsmuur voor de bloemengroet en kranslegging. Na het spelen van The Last Post, een vendelgroet en twee minuten stilte, bent u welkom bij een samenzijn in de kerk.

Lage Zwaluwe

19.00 uur: Samenkomst in de protestantse kerk in aanwezigheid van burgemeester Gert de Kok. Aansluitend kranslegging bij het monument op de begraafplaats achter de kerk gevolgd door twee minuten stilte.

Hooge Zwaluwe

19.00 uur: Herdenkingsbijeenkomst in de protestantse kerk gevolgd door kranslegging bij het monument aan de haven met een toespraak door wethouder Lieke Schuitmaker. Aansluitend The Last Post door Fanfare Concordia, twee minuten stilte en het luiden van de klokken. Na afloop is er een samenzijn in gebouw Concordia.