Propperdeprop in je shopper voor de 9e keer een succes

Het was alweer voor de 9e keer dat Diane Scheffers en Nancy de Jong de Prop-in-je-Shopper kledingruilbeurs organiseerden en er zit jaarlijks groei in het evenement, dat plaatsvindt in de Sint-Corneliuskerk in Den Hout. Zo waren er gisteren maar liefst 110 mensen die hun shopper kwamen volproppen met tweedehands kleding die een nieuw leven krijgen bij hun nieuwe eigenaar.

Zo is het ook allemaal begonnen. "Nancy en ik hebben dit 9 jaar geleden opgezet en krijgen natuurlijk ieder jaar veel hulp van allerlei vrijwilligers. We zijn beiden dol op mode en kleding en het gaat erom dat kleding een nieuw leven krijgt. Mensen kunnen hun kleding bij ons inleveren, wij zoeken dan samen met de vrijwilligers de kleding uit. Alles wat vies of kapot is, scheiden we van alle andere kleding en wordt gedoneerd aan de kledinginzameling. De rest brengen we hier naar de kerk en sorteren we op baby-, kinder-, vrouwen- en herenkleding en leggen we op maat bij elkaar. Stipt om 20.00 uur gaan de deuren open en dat is voor ons het leukste moment van de avond. Al die mensen die door die kleding gaan snuffelen is echt lollig", aldus een enthousiaste Diane.

Shoppers die van tevoren zelf kleding hebben ingeleverd, kopen voor 5 euro een grote papieren tas die ze vol mogen stoppen met kleding en accessoires. Mensen die geen kleding hebben ingeleverd, mogen die tas voor 10 euro kopen en óók vol stoppen met kleding en accessoires. Van het geld worden de kosten voor bijvoorbeeld de koffie, thee, flesjes water en hapjes afgetrokken en al wat overblijft wordt gedoneerd aan de kerk. Alle kleding die overblijft wordt gedoneerd aan diverse goede doelen, waaronder een stichting die babykleding geeft aan gezinnen die het niet breed hebben en net een kindje hebben gekregen. De avond werd afgesloten met een bingo, waar alle shoppers automatisch aan deelnamen dankzij het bingonummer dat Diane en Nancy op hun tas hebben geschreven. Diverse cadeaubonnen, kleding en spannende schoenen werden verloot, tot grote hilariteit van de aanwezigen.

Hoewel officieel Oosterhouts grondgebied, gingen wij gisteren op uitnodiging tóch even in Den Hout kijken en kwamen wij ook vele bekenden tegen uit onze eigen gemeente! Bekijk alle foto's die wij maakten in de fotoslider boven dit artikel. Wij danken Diane voor het toesturen van de foto's van de bingo. Een filmpje van de start bekijkt u direct hieronder.

https://www.youtube.com/watch?v=CxThV_B0YeA

*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's per artikel. Bij dit artikel zijn meer foto's geplaatst, welke u allemaal kunt bekijken door hier te klikken

Beelden bij dit artikel