Drimmelen verwelkomt Lieke en neemt afscheid van John

Met 21 van de 21 stemmen vóór, werd Lieke Schuitmaker gisterenavond tijdens de raadsvergadering benoemd als wethouder. Deze functie bekleedde Lieke al sinds november vorig jaar op tijdelijke basis als vervanger van John van Oosterhout, die vanwege ernstige gezondheidsproblemen zijn werk neer moest leggen.

Hoewel Van Oosterhout gisterenavond aangaf dat het redelijk goed gaat met hem, besloot hij toch definitief af te treden. 'Het ergste gevaar is geweken en gisteren liet de CT-scan zien dat nog niet alles oké is, maar op dit moment zijn er gelukkig geen ernstige zaken geconstateerd', aldus John in zijn afscheidswoordje.

Burgemeester Gert de Kok bedankte hem namens het hele gemeentebestuur en medewerkers en roemde met name de inzet voor de havens, het pontje en recreatie en toerisme. VVD- fractievoorzitter Tim Simons voegde daar aan 'zijn' wethouder, de inzet op het gebied van de WMO aan toe. Als dank ontving John een ludiek presentje in de vorm van een reddingsboei, bloemen waren er voor Wies, de vrouw van John.

(Afbeeldingen uit de live-uitzending van de gemeenteraadsvergadering)

Beelden bij dit artikel