Puzzelbad en Randoet weer open!

De officiële heropening van het Puzzelbad in Terheijden vanmorgen, was tevens de heropening van de Randoet in Made. Beide baden werden grondig opgeknapt maar omdat het voortbestaan van het bad in Terheijden soms onzeker was, werd voor deze openingslocatie gekozen. Wethouder Jan-Willem Stoop stak niet onder stoelen of banken dat alles niet bepaald soepel was verlopen, maar zei blij te zijn dat er weer gezwommen kan worden in Drimmelen.

De tegenslagen zijn genoegzaam bekend én de reden dat de Randoet in Made en het Puzzelbad in Terheijden veel later open gingen dan gepland, na een grondige renovatie. Jan-Willem Stoop trok het gemeentelijk boetekleed aan, hetgeen hem siert, want behalve later, werden ook de kosten fors overschreden. Kosten waarvan Stoop vertelde dat de meeste daarvan onzichtbaar zijn omdat die in het ondergrondse leidingenwerk zitten. Kosten die wél zichtbaar zijn, zijn de door kinderen uitgezochte waterspeeltoestellen die in beide splashcentra zijn geplaatst.

Stoop ging ook kort in op de geschiedenis van het Puzzelbad dat na de gemeentelijke herindeling werd bedreigd met sluiting. Mede door ‘voorvechter’ Gerrit Plasman en diens vrouw en dochter, samen met nog enkele anderen, werd dat voorkomen en ontstond vanuit hun initiatief de stichting Vrienden van het Puzzelbad die met diverse acties de financiële middelen binnen wisten te harken. Voor de officiële opening dook Gerrit zélf ook in ‘zijn’ vernieuwde Puzzelbad. Dat deden ook de Madese jeugdzwemkampioene Anne Dickens, wethouder Harry Bakker en enkele leden van de stichting. Waar het zwembad in 1973 werd geopend door een duik van toenmalig burgemeester Von Bönninghausen, meldde Jan-Willem Stoop dat ook aan burgemeester Gert de Kok te hebben gevraagd, maar die was nergens te bekennen. Wel te bekennen was onze zondagavondcolumnist Jan van Vliet maar de reden van zijn niet meeduiken zou volgens zijn zeggen te maken hebben met gaten in zijn zwembroek, waarvan akte. Ook de beide aanwezige mascottes Drimmel en Zed doken niet mee overigens. Geen kameel en ook geen nieuwe haring zonder uitjes zoals wij aanvankelijk dachten, maar een bever en een haai, ook hiervan akte.

Beelden bij dit artikel