Reddingsbrigades in actie voor Serious Request. Vaartocht naar Glazen Huis in Breda met tussenstop en overnachting in Lage Zwaluwe.

Serious Rescue voor Serious Request. Met deze slogan zetten de Nederlandse reddingsbrigades zich weer in voor de jaarlijkse inzamelactie van 3FM. Vanuit Gouda wordt een driedaagse vaartocht gestart waarbij onderweg extra geld wordt ingezameld dat samen met het vooraf ingezamelde bedrag, op maandagmiddag 19 december wordt afgegeven aan Domien Verschuuren en Frank van der Lende, de twee 3FM-DJ's in het Glazen Huis.

De driedaagse vaartocht waaraan vele reddingsboten deelnemen, start op zaterdag 17 december in Gouda. Meerdere plaatsen en havens zullen worden aangedaan door het lint van boten waaronder Lage Zwaluwe. De verwachting is dat de vloot aan het einde van de middag op zondag 18 december in Lage Zwaluwe zal arriveren.

Met dank aan Woninstichting Goed Wonen, overnacht het gezelschap in sportzaal Rietgors te Lage Zwaluwe, die door Goed Wonen ter beschikking wordt gesteld. Op maandagmorgen zal er bijtijds worden aangevangen met de laatste etappe van de in totaal 145 kilometer lange vaartocht om het uiteindelijke bedrag op maandag 19 december in Breda af te geven.