Rody Kroon uit Lage Zwaluwe wint Nederlands Kampioenschap Cross Duathlon

De gemeente Drimmelen is een Nederlands kampioen rijker. De 22-jarige Rody Kroon uit Lage Zwaluwe won gisteren namelijk het NK Cross Duathlon, dat werd gehouden in Austerlitz, nabij Zeist. Deelnemers aan deze Cross Duathlon liepen eerst 8 kilometer hard, om vervolgens 22 kilometer te fietsen op de mountainbike en sloten af met nog eens 2,5 kilometer hardlopen. 

Rody komt uit de fietswereld, maar is via een ex-vriendinnetje de duathlonwereld ingerold en bleek daar wel talent voor te hebben. Trainen doet hij 5 keer in de week, naast zijn studie en zijn werk als natuurkundeleraar. "In triathlon is geld te verdienen, in duathlon eigenlijk niet. Er zijn wel profs die meer dan 30 uur per week trainen en grote sponsorcontracten hebben lopen, maar tot die categorie behoor ikzelf niet. Ik doe dit omdat ik het leuk vind en omdat ik er talent voor blijk te hebben, maar voor de klas staan vind ik ook heel leuk om te doen. Sponsors zijn natuurlijk wel altijd meer dan welkom", vertelt Rody ons. "Ik ben vandaag de wedstrijd ingegaan met een pakje van de Decathlon (sportwinkel o.a. in Breda), ik ben in goede vorm en had een beetje geluk. En toen won ik zomaar het NK."

Nou ja, 'zomaar'… Het kwam voor de 22-jarige ook niet precies aanwaaien. "Eind februari ben ik op trainingskamp naar Spanje geweest en toen ik terugkwam ben ik na twee dagen knock-out hier tegen de keukenvloer gegaan. Oververmoeidheid. Tja, de eerste race volgde slechts zes dagen later en dat was dan ook een drama, ik was nog niet genoeg hersteld. Toen heb ik me voorgenomen: 'alle ballen op Austerlitz' en samen met mijn coach Armand van der Smissen, tevens bondscoach van de NTB, hebben we onze pijlen hierop gericht. Hoewel ik het totaal niet verwacht had, is het me toch gelukt", aldus de sympathieke Rody. 

Rody liet gisteren meerdere profs achter zich en plaatste zich dankzij de winst direct voor het Europees Kampioenschap in Roemenië aanstaande september. Wij brachten gisteravond een bezoekje aan Rody, waar tevens raadslid Teun van de Steenoven zijn felicitaties overbracht. Ook wij feliciteren Rody nogmaals met zijn geweldige prestatie op het NK en wensen hem ook (alvast) veel succes op het EK. 

Beelden bij dit artikel