Tonke, een wereld(s)bedrijf uit Terheijden

Gisteren mocht iedereen een kijkje nemen in de werkplaats van Tonke in Terheijden. Tonke bouwt of verbouwt vans (bestelbusjes) om tot camper. Het bedrijf dat inmiddels bijna 15 jaar bestaat, heeft al zo'n 200 Tonke Vans afgeleverd waaronder de Kampeerauto van het jaar 2016 en 2017. Op het terrein van camping Munnikenhof waren een groot aantal tevreden eigenaars van een Tonke present om het publiek een kijkje te gunnen in hun camper. Een Tonke Busfestival waar velen een bezoekje brachten.

Op minicamping Munnikenhof aan de gelijknamige straat in Terheijden, stonden zo'n 20 Tonke Vans van tevreden eigenaren die graag aan het publiek lieten zien wat Tonke doet en kan met bestelbussen. Dat is veel want vrijwel niets is onmogelijk omdat alles in de eigen werkplaats wordt gebouwd of verbouwd. Of het nu gaat om een nieuwe bestelbus die je wilt laten inrichten als camper, of een tweedehandse bus die je wilt laten verbouwen tot camper, alles is bespreekbaar.

Een van de eerste Tonke campers werd zo'n jaar of tien geleden gekocht door cabaretier Hans Sibbel, waarna er velen volgden. Inmiddels zijn er zo'n 200 Tonke Vans verkocht zowel in het binnen- als in het buitenland.

Beelden bij dit artikel