Rolstoelvriendelijk pad bij het monument voor de Biesbosch Boeren in Drimmelen dorp

Het monument voor de Biesbosch Boeren dat staat in de Amalia van Solmsstraat in Drimmelen dorp, was voorheen alleen via het gras bereikbaar. Iets wat voor mensen met een fysieke beperking eigenlijk niet te doen was. Rinus Rasenberg van Stichting Vrienden van de Biesbosch opperde om een toegankelijker pad aan te laten leggen, iets wat in goede samenwerking met de gemeente, is gerealiseerd. 

Vanmorgen werd het rolstoelvriendelijke pad officieel geopend. Het pad, aangelegd door Gebr. de Leeuw B.V., loopt vanaf het bruggetje over het Herengrachtje, tot aan het monument. Het monument is ook een initiatief van Stichting Vrienden van de Biesbosch en herinnert aan de boeren in de Biesbosch ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij hielpen o.a. onderduikers, onder wie voortvluchtige joden en verzetsmensen en jonge mannen die de verplichte ‘Arbeitseinsatz’ wilden ontlopen.

Naast de stichting, de gemeente en Gebr. de Leeuw B.V., is dit toegankelijkheidsproject ook mede mogelijk gemaakt door WWZ-Drimmelen, Zet en Ons Dorpshuys, waar alle belangstellenden vanmorgen na de opening konden genieten van een lekker kopje koffie met een gebakje op het ruime terras dat uitkijkt op het monument. 

Beelden bij dit artikel