Sinterklaasintocht #5: de Sint en zijn Pieten in Made

Omdat wij dus niet in het complot van Sinterklaas met Jan-Willem Stoop zitten (zie ons artikel over de intocht Terheijden), waren wij dus niet aanwezig bij de intocht en rondrit van Sinterklaas in Made. Waar wij gisteren wél aanwezig waren, was bij de Grote Pietenshow op het Raadhuisplein. Op zijn witte schimmel arriveerde Sinterklaas op het nieuwe evenementenplein in het centrum, samen met zijn Zwarte Pieten, terwijl burgemeester Gert de Kok hen op stond te wachten. 

Na het warme welkomstwoord van onze burgervader en het traditiegetrouw bekijken van de ingezonden tekeningen, greep Harry van Strien de gelegenheid aan om Kees Horrevoets uitgebreid te bedanken. Kees zet zich al 62 jaar (!) in voor het Sinterklaasfeest, in allerlei verschillende functies. "Kees heeft aangegeven een stapje terug te willen doen. Hij zal wel betrokken blijven, maar in iets mindere mate dan voorheen. Kees heeft het feest gemaakt tot wat het nu is. Hij is er nu even niet bij, maar Sinterklaas, wij zouden erg blij en dankbaar zijn dat als u even tijd heeft, u bij Kees langs gaat om hem deze boodschap over te brengen", aldus Harry met een knipoog naar de Goedheiligman. 

Met het antwoord 'nou, nu gaan we snel verder met het normale programma!', gaf Sinterklaas het officiële startsein van de Grote Pietenshow, hetgeen vele bezoekers voor gekomen waren. Onder leiding van Piet Reno en Piet Coco testten de Zwarte Pieten het nieuwe evenementenplein. Want ja, je kan het wel een 'evenementenplein' noemen, maar kun je er ook daadwerkelijk een goed feestje op bouwen? Reno en Coco zochten het uit door hun checklist af te vinken: springen, dansen, pauzeren met de jongens van de bouw en hoge sprongen met trampolines; het nieuwe Raadhuisplein is voor alle onderdelen geschikt bevonden. 

Wij genoten net zoals alle toeschouwers, ook van de Grote Pietenshow en daarom hebben we zoveel foto's gemaakt, dat we er een fotoalbum aan hebben moeten wijden. Alle foto's van de show bekijkt u via deze directe link: https://kijkopdrimmelen.nl/albums/grote-pietenshow-2018.html

Een korte opname van het onderdeel Dansen bekijkt u direct hieronder.
https://www.youtube.com/watch?v=SVBCpC2WSvU


Beelden bij dit artikel