Sinterklaasintocht #6: de Sint en zijn Pieten in Hooge Zwaluwe

De laatste Sinterklaasintocht in onze gemeente vond vanmiddag plaats in Hooge Zwaluwe. Vele kindertjes, groot en klein, stonden de goedheiligman al op te wachten in de pittoreske haven, toen Fanfare Concordia de eerste muzikale noten inzette. Omdat alle Zwarte Pieten niet in het bootje pasten, werden zij alvast aan het begin van het dorp uit een bus gedropt, op een aantal na, die wél met een bootje de haven binnen kwamen varen. 

Sinterklaas voer op de ZL17 de Hooge Zwaluwse kinderen tegemoet, waar hij uiteindelijk hartelijk ontvangen werd door Teun van de Steenoven en wethouder Jürgen Vissers. Waar het voor eerstgenoemde al routine is, was het voor laatstgenoemde de eerste keer: Jürgen verwelkomde de Sint dit jaar voor het eerst in zijn functie als wethouder. Hij gaf de grote kindervriend uit Spanje een warm welkom en begeleidde hem door de kindermassa richting vaste wal. 

Sinterklaas stapte traditiegetrouw op het wagen achter het paard om de stoet naar Ontmoetingscentrum De Zonzeel te leiden, waar het grote Hooge Zwaluwse Sinterklaasfeest losbarstte. De redactie van KijkopDrimmelen kon daar helaas niet bij zijn, maar de foto's die wij maakten van de intocht kunt u bekijken in de fotoslider boven dit artikel.


*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's bij een artikel. Bij dit artikel zijn meer foto's geplaatst, welke u allemaal kunt bekijken door hier te klikken. 

Beelden bij dit artikel