Spraakvermaak gaat digitaal

De redactie van het informatieve praatprogramma Spraakvermaak heeft laten weten dat, zolang het nodig en mogelijk is, de afleveringen digitaal worden uitgezonden. Bij de gebruikelijke setting van Spraakvermaak, die al vanaf de start in november 2007 in Terheijden gesitueerd is, zijn de coronamaatregelen niet te hanteren; met ruim 300 bezoekers in een zaal zitten is nu eenmaal niet mogelijk.

Op 8 maart 2020 werd het vorige seizoen afgesloten met de 80ste aflevering en na een zomer vol beraad en overleg, besloot de redactie digitaal te gaan. De afleveringen zullen worden uitgezonden vanuit café Ons Thuis in Terheijden, de thuisbasis van Spraakvermaak, maar ter plaatse zullen alleen de redactie en de mensen van de techniek en ondersteuning aanwezig zijn. De data van de geplande zondagmiddagen zijn 11 oktober, 8 november, 13 december, 10 januari, 7 februari en 14 maart. De uitzendtijd is hetzelfde als de aanvangstijd voorheen; 14.30 uur tot ongeveer 16.45 uur.

Seizoenkaarthouders ontvangen voorafgaand aan de afleveringen, via e-mail een link toegestuurd met een uniek wachtwoord. In dit bericht zal worden uitgelegd welke stappen men moet nemen om een gratis verbinding te krijgen. Niet-seizoenkaarthouders betalen € 2,50 per aansluiting voor de livestream. Na betaling ontvangen ook zij een e-mail met link en uniek wachtwoord om in te loggen. Hoe niet-seizoenkaarthouders zich aan kunnen melden, wordt op een later moment bekend gemaakt.