St. Caecilia slaat mooie slag met jaarlijkse rommelmarkt

Harmonie en Tamboerkorps St. Caecilia organiseert ieder jaar een grootse rommelmarkt en daarmee proberen zij een leuk extra centje op te halen voor de clubkas. Spullen ophalen, uitstallen, sorteren, verkopen of weer opruimen; ieder volwassen lid van de Madese muziekvereniging heeft zich op een manier ingezet voor deze dag. En met succes. Hoewel het weer eigenlijk iets te mooi was, stonden gisterenochtend de eerste kopers zo'n 2 uur voor de opening al voor de deur te wachten.

Lisanne, één van de leden die gisteren de spullen heeft staan verkopen, vertelt: "We staan nu met ongeveer 30 leden de spullen te verkopen, maar eigenlijk hebben alle leden zich op wat voor manier dan ook ingezet voor de rommelmarkt. We organiseren deze al jaren en je hoopt dat er wat extra geld in de kas komt om weer mooie muzikale dingen te kunnen organiseren, of om instrumenten aan te schaffen. Ook onze jeugdleden worden hierbij betrokken, een aantal van hen verkopen vandaag het speelgoed." 

Cor, ook één van de personen die tijdens de rommelmarkt spullen aan de man brengt, vult haar aan: "We organiseren de rommelmarkt al meer dan 40 jaar, we zijn begonnen op de Maderie, zo heette dat toen nog. Daarna hebben we de organisatie aan de jeugd overgedragen en vervolgens hebben we het toch weer groter aangepakt en organiseren we de rommelmarkt ieder jaar. We hebben al zoveel leuke en verschillende locaties gehad, maar hier is het wel echt fantastisch hoor, in de loods van Ponton Made. Grote complimenten voor Toon, die ons heeft geholpen met pallets en planken om alle spullen uit te kunnen stallen. En vanmiddag en vanavond kunnen we hier gewoon de loods in rijden, dat maakt het zoveel makkelijker voor ons."

De opbrengst van de rommelmarkt wordt intern gehouden, maar dat de vereniging een mooie slag heeft geslagen, is ons wel duidelijk. Al is het alleen al vanwege de inzet van de vele leden en vrijwilligers.

Beelden bij dit artikel