Madese Boys verwelkomt twee nieuwe leden: Ben & Toon

Ben Sportief en Toon Respect mogen zichzelf de nieuwe 'leden' noemen van voetbalclub Madese Boys. Ben & Toon zijn een beetje platonisch en licht van gewicht, maar dragen wel een behoorlijke verantwoordelijkheid. De twee mascottes van de voetbalcampagne voor sportiviteit en respect op en rondom het voetbalveld werden vanmorgen onthuld door jeugdleden Gerben, Julian, Jim en Binck, waarna ze op het veld gebruikt werden bij een praatje net voor één van de wedstrijden.

De campagne Ben Sportief en Toon Respect is een initiatief van alle Bredase voetbalverenigingen, waar Madese Boys ook bij aangesloten is. Het project is vijf jaar geleden gestart naar aanleiding van de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen tijdens een voetbalwedstrijd. Het doel van de campagne is dat iedere voetballer, trainer, coach, scheidsrechter, supporter en vrijwilliger van de club op een sportieve, respectvolle en vooral positieve manier met de sport bezig is en er veel plezier aan beleeft. 

Daarom volgde vanmorgen de officiële aftrap van de campagne bij de voetbalclub aan de Schietberglaan. Naast de onthulling van de mascottes, werd vooraf aan iedere wedstrijd een praatje gehouden over de campagne, over het doel van Ben & Toon en wat de leden zelf kunnen doen om daaraan bij te dragen. Voorbeelden hiervan zijn elkaar een handje geven voor en na de wedstrijd, de scheidsrechter een hand geven ondanks dat je het misschien niet eens was met zijn beslissingen gedurende de wedstrijd én respectvol omgaan met je eigen ouders, de ouders van je teamgenoten en de ouders van je tegenstanders. Vanzelfsprekend geldt dat ook voor de ouders onderling.

Beelden bij dit artikel