Startende Mayse judoka’s actief in IJsselstein

Het spits werd afgebeten door Riley Wallach, Lelie Sophie Lagraauw en Leia Overkamp. Riley zat in de zwaarste gewichtscategorie. Dat betekent allemaal flinke mannen. Hij heeft geen partijen gewonnen, maar wel laten zien dat hij steeds verder groeit als judoka. Super goed gedaan Riley!

Lelie Sophie zat in een poule van zes deelnemers. Wat voor meiden een mooie groep is. Vaak zijn de groepen daar wat kleiner dan bij de jongens. Dat neemt niet weg dat er nog steeds gestreden moet worden. Met twee partijen winst heeft Lelie Sophie een knappe vierde plaats behaald. Als je overstapt van de echte beginnerstoernooien naar de grotere toernooien is het altijd even aftasten hoe het gaat. Lelie Sophie laat zien dat ze klaar is voor het grotere werk.

Leia kon dit keer heel veel wedstrijdervaring opdoen. Ze zat in een poule met vier kruisfinales. Die kruisfinales zorgden ervoor dat drie judoka’s gelijk stonden qua punten. Deze moesten dus onderling nog een keer tegen elkaar strijden. De winnaar daarvan ging naar de volgende kruisfinales. Dat was Leia. Daarna volgde de strijd voor de podiumplaatsen. Na zevem partijen te hebben gejudood mocht Leia haar bronzen medaille ophalen. Heel erg knap!

In de middag was het aan Sem Bogaers en Tiedo Kruysifix om weer de sportieve strijd aan te gaan. Sems gewicht klopte niet meer. Dat gebeurt nu eenmaal met kinderen in de groei. Geen probleem, alleen betekent dat soms langer wachten. Zijn eerste partij pakte hij overtuigend. Daarna lukte het net niet. Zeker zijn laatste partij was pech hebben. Op het einde van de tijd van zijn partij zette de tegenstander een worp in . Na overleg tussen de scheidsrechter betekende het verlies voor Sem. Dat kunnen incasseren hoort ook bij judo.

Tiedo zat ook in een grote poule met kruisfinales. Deze heerlijke bal van energie geeft zichzelf ongeremd in partijen. Soms is dat niet zo handig. Vandaag was hij rustiger en daardoor had hij meer controle in zijn wedstrijden. Die rust gaf hem in zijn eigen poule de eerste plaats, dus op naar de kruisfinales. Daar werden de tegenstanders natuurlijk ook pittiger. Uiteindelijk mocht ook Tiedo de bronzen medaille mee naar huis nemen.

Allemaal van harte gefeliciteerd. Wat hebben jullie weer goed gejudood!