Steun uit onverwachte hoek voor Drimmelense Eendaagse

Nog ruim twee weken, dan staat de 7e editie van het méést gemeentelijke visitekaartje, de Drimmelense Eendaagse, weer op het programma. Alle voorgaande edities waren geheel gratis en méér dan dat! Deelnemers ontvangen een gratis routeboekje met daarin elk jaar nieuwe en andere informatie over bijzondere plaatsen of gebouwen langs de route.

In het boekje zit ook een stempelkaart, zes stempels is een volbrachte Drimmelense Eendaagse. De eerste honderd inschrijvers ontvangen zelfs een gratis medaille waar uiteraard dit jaar 2017 op staat. Velen hebben de zes eerder uitgegeven medailles al in bezit, bijna een collector's item. Wie geen gratis medaille heeft kan die desgewenst bijbestellen (tegen kostprijs) voor € 2,50.

Ook gratis zijn de appels die de organisatie elk jaar op het gehele parcours uitdeelt. Dat gebeurt door een aantal solexrijders die meteen in de gaten houden of alles goed gaat. Op elke start/stempellocatie is er bovendien gediplomeerde EHBO aanwezig, mocht er hulp nodig zijn.

Tot slot zorgt de organisatie van de Drimmelense Eendaagse elk jaar voor een extra activiteit onderweg waar men gratis een kijkje kan nemen of een korte rondleiding kan volgen. Deze extra activiteit is met name bedoeld voor wandelaars die van de Drimmelense Eendaagse een leuk dagje uit maken want hoewel 30 kilometer, kan ook een wat minder fanatiek of geoefend wandelaar deze afstand aan.

Door wél geoefende wandelaars wordt de Drimmelense Eendaagse vaak gebruikt als generale repetitie voor de Nijmeegse Vierdaagse. Zij kunnen desgewenst ook kiezen voor een afstand van 40 km. Op verzoek stuurt de organisatie dan een extra routebeschrijving per mail toe.

Voor de Drimmelense Eendaagse kan er gekozen worden uit zes startlocaties namelijk in elke kern van Drimmelen. Dat is in Drimmelen-dorp bij café De Kroeg, in Made bij 't Trefpunt, in Wagenberg bij sportzaal Driedorp, in Terheijden bij café De Zevende Hemel, in Hooge Zwaluwe bij ontmoetingscentrum De Zonzeel en in Lage Zwaluwe bij café De Polderpub.

De start is om 08.00 uur en drie kernen lopen linksom, drie kernen rechtsom. U komt dus heel de dag wandelaars tegen en bij de start ontvangt u het juiste routeboekje. Door een bijdrage van Amatex in Hooge Zwaluwe én een fors bedrag van stichting De Zevende Hemel, kost deelname aan de Drimmelense Eendaagse weer geheel niets!

Stichting De Zevende Hemel kiest elk jaar een goed doel dat een sponsorbijdrage ontvangt. De Drimmelense Eendaagse is zeer verheugd dat deze bijdrage dit jaar dus voor het wandelevenement is. Een uniek evenement en hét visitekaartje voor de gemeente, want de deelnemers komen uit alle hoeken van ons land en zelfs van buiten Nederland.

Meer informatie en/of  inlichtingen: http://www.drimmelense1daagse.nl