Street League team Hooge Zwaluwe zamelt 3348 doppen en 60 handdoeken in voor goede doelen

Naast voetballen, vervullen de teams van Street League Drimmelen ook een maatschappelijke opdracht. Het team uit Hooge Zwaluwe, bestaande uit Adess, Merlijn, Sanne, Jaimy, Philippe, Cateau, Dylan, Noah en Finn, heeft zich de afgelopen weken bezig gehouden met het inzamelen van doppen en handdoeken, voor twee goede doelen. Stichting Dierenlot en KNGF Geleidehonden.

De moeder van Jaimy en zijn broertje Milan, zamelt al enige tijd handdoeken in voor Stichting Dierenlot, zodat vrijwilligers van de stichting zieke en/of gewonde zeehonden kunnen verzorgen, oppakken of warm houden. Het Street League team wilde hier ook aan bijdragen en dus hebben zij de afgelopen weken overal handdoeken gevraagd én gekregen. Maar liefst 60 stuks werden vanmorgen symbolisch aan Milan overhandigd, zodat zijn moeder ze aan Stichting Dierenlot kan doneren. 

Het tweede goede doel waar het Hooge Zwaluwse team zich voor heeft ingezet, is KNGF Geleidehonden. Voor sommigen is het afval, voor KNGF is het geld: allerlei soorten doppen. De dop van een tandpastatube, van een shampoofles, van een potje dagcrème… Allemaal geld waard voor het goede doel. KNGF Geleidehonden kan namelijk een vergoeding per kilo dopjes krijgen, waarvan zij vervolgens de honden kunnen opleiden tot betrouwbare en behulpzame geleidehonden. De KNGF mag van de negen Hooge Zwaluwse toppers maar liefst 3348 doppen ontvangen, goed voor een flinke wasmand vol! Die doppen heeft het team verzameld door langs de deuren te gaan in het dorp, maar ook Mark's Dagwinkel en de Jumbo in Terheijden hebben meegewerkt. Overigens hoeft er geen stop te komen op het inzamelen van doppen. Het is mogelijk om bij V.V. HZ'75 doppen in te leveren en bij de Prinses Margrietstraat 38. Reden genoeg dus om alle doppen op te sparen en te doneren!

Vanmorgen presenteerde het team hun maatschappelijke opdracht voor hun medeleerlingen van basisschool De Schittering, voor de Street League-jury bestaande uit Paul en Benjamin én… KijkopDrimmelen! Net nadat wij afgelopen week bij Restaurant Onze Kerk het Dongemond gala hadden gefotografeerd, riep Dylan ons en nodigde ons, 'de pers', speciaal voor dit moment uit. Vanmorgen waren wij dus zoals afgesproken óók in de aula aanwezig. Dylan, dank voor je uitnodiging en gefeliciteerd voor jou en je team met de mooie eindresultaten!

Beelden bij dit artikel